Addthis

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Στα όρθια : ΚΒΘΕ Νύχτα της Ιγκουάνα

 

Ένα απο τα ωραιότερα έργα του Τενεσί Ουίλιαμς έρχεται να σκηνοθετήσει η Ελένη Γκασούκα στο ΚΘΒΕ σε μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη τριάντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα για το ΚΘΒΕ δια χειρός Αντρέα Βουτσινά. Πέρσι το ίδιο έργο ανέβασε το Θέατρο Πορεία στην Αθήνα σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. 

Όλα τα γνωστά μοτίβα του Ουίλιαμς μπλέκονται και σε αυτό του το έργο πιο κατασταλαγμένα και κατόπιν ώριμης επεξεργασίας. Αρχικά γράφτηκε ως μυθιστόρημα και αργότερα ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας πραγματοποιώντας κάποιες αλλαγές το προσάρμοσε για το θέατρο. 

Δεν λείπει το στοιχείο του έρωτα, ένας διάχυτος ερωτισμός που όπως σε όλα τα έργα του Ουίλιαμς καταπιέζεται, εκδηλώνεται, εκρήγνυται και πάλι πάλι από την αρχή. Με έμνα Ιγκουάνα να παίζει κεντρικό ρόλο υποδηλώνοντας την διάθεση των ηρώων στο τέλος απελευθερώνεται έτοιμο να ξεχυθεί στην φύση αφήνοντας τους ήρωες να κάνουν τις δικές τους επιλογές. Πιο σφιχτοδεμένο το δεύτερο μέρος με περισσότερες εντάσεις από το πρώτο κρατάει το ενδιαφέρον και απογειώνεται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου