Addthis

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ (ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 


 Σε πρόσφατο άρθρο του σε συντηρητικών πεποιθήσεων  έντυπο (που αν μη τι άλλο διατηρεί σε χαλεπούς καιρούς υψηλό επίπεδο και υπόληψη, ενώ είναι και από τα παλαιότερα του χώρου) ένας πράγματι έγκριτος και ευπρεπής αρθρογράφος του που πρόσκειται στην κεντροδεξιά παράταξη, στηλίτευσε (για ακόμη μια φορά) την  ανοργανωσιά, προχειρότητα, ερασιτεχνισμό, έλλειψη προγραμματισμού της Αριστεράς, θεωρώντας τα προφανώς ως γνωρίσματα που τη διακρίνουν παραδοσιακά.

  Μπαίνουμε στον κόπο να του απαντήσουμε.. (αντικειμενικά και όχι από θέση ή ανάγκη άμυνας) διερωτώμενοι με τη σειρά μας; Οι καλοντυμένοι και σοβαροί κύριοι του ιδεολογικού χώρου που υποστηρίζει ,δεν παρέδωσαν ένα κράτος χρεοκοπημένο και καθημαγμένο το 2009?  Ένα κράτος με δημόσιο τομέα που ομοίαζε με ερειπιώνα, έναν ιδιωτικό τομέα  χαρακτηριζόμενο από την απύθμενη φοροδιαφυγή/φοροκλοπή και την έλλειψη αληθινά παραγωγικών δραστηριοτήτων;

 Ένα κράτος που στερούνταν  στοιχειώδη αξιοκρατία ,(με ένα πλέγμα πελατειακών σχέσεων να κυριαρχεί ποικιλοτρόπως ,αφήνοντας θλιβερό αποτύπωμα σε κάθε έκφανση της δημόσιας ζωής), με τη διαπλοκή με μεγάλα και άνομα συμφέροντα ,την αδιαφάνεια ,την καθυστέρηση στην απονομή (;) της Δικαιοσύνης να αποτελούν βασικές συνιστώσες μιας συνισταμένης που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσε σε τέλμα και αδιέξοδο; Με ιδιωτικοποιήσεις σκανδαλώδεις υπέρ συγκεκριμένων εκλεκτών, με διασπάθιση πρωτοφανή του δημοσίου χρήματος και των (αφειδώς τότε ερχόμενων) κοινοτικών πόρων, χωρίς καμία αναπτυξιακή διάσταση? Χωρίς θωράκιση του Εθνικού Συστηματος Υγείας, χωρίς εκσυγχρονισμό της Παιδείας, χωρίς βελτίωση υποδομών; Με τις κοινωνικές ανισότητες να οξύνονται και το μέλλον της νέας γενιάς να υπονομεύεται; Και με τους αφελείς επόμενους να.. καλούνται να μαζεύουν τα ασυμμάζευτα; Αλήθεια είναι τόσο περήφανος ο συγκεκριμένος αρθρογράφος για αυτές τις επιδόσεις ..εκτιμά ότι φανερώνουν (σε αντίθεση με ότι η Αριστερά πρεσβεύει) σοβαρότητα, επεξεργασμένες θέσεις, βιώσιμο πλάνο ,μεθοδική και σκληρή δουλειά; Ώστε να μπορεί να κρίνει αυτούς της.. απέναντι όχθης με τόση αυστηρότητα;

 

 ΥΓ 1: Ας μην μιλήσουμε για τις επιδόσεις, διαχρονικά, της εν λόγω παράταξης στα λεγόμενα ΄΄εθνικά θέματα΄΄ (που τα θεωρεί και.. άκουσον άκουσον ,προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής) ,εύκολα  άλλωστε μπορεί κανείς να τις εντοπίσει .. η ιστορική αλήθεια-ευτυχώς- είναι πεισματάρα και αδιάψευστος μάρτυρας.

            ΥΓ 2 : Όλη η αυτή άνω περιγραφείσα ξέφρενη πορεία προς τον όλεθρο συνέβη κάτω από διεθνείς συγκυρίες ευνοϊκές (εν αντιθέσει με ότι ισχύει από το 2010 και εφεξής!) Φαντάσου..

 

ΥΓ 3 : (Μια που είναι και η ημέρα τέτοια) Πάλι θα ακούσουμε ότι για τα όσα άνω περιγράφονται φταίει γενικώς και αορίστως η ‘’Γενιά του Πολυτεχνείου’’ ..κλασικά ,εικονογραφημένα φληναφήματα, παραδοτέα στην αξιολογική κρίση -και στη χλέυη-του καθενός (αρκεί να είναι στοιχειωδώς νηφάλιος..). Απάντηση : τα λουλούδια που αφήνει πλήθος απλού κόσμου, κάθε ηλικίας, που συρρέει κάθε χρόνο στα σημεία της εξέγερσης.

 

Ζήσης Μπούρτζος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου