Addthis

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (αφιέρωμα μέρος δεύτερο)

 


Οι πρώτες τέσσερις ημέρες ήταν μοναδικές. Από την πρεμιέρα με το έργο του Σπίλμπεργκ, μέχρι τις δύο ιρανικές ταινίες των Παναχί και Σεϊντί, στους φίλους Τούρκους δημιουργούς Φατίχ Ακίν και Εμίν Αλπέρ και φυσικά στα νέα φιλμ των αδελφών Νταρντέν και Σαμ Μέντες. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς και στις παρακάτω σειρές ακολουθούν οι προτάσεις μας για τις επόμενες ημέρες:

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Το "Dodo" του Πάνου Κούτρα κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Ολύμπιον (19:30). Η ελληνική ταινία που ξεκίνησε τη διαδρομή της από τις Κάννες και έρχεται στη Θεσσαλονίκη και το Φεστιβάλ για μία μόνο προβολή πριν κυκλοφορήσει στις αίθουσες. Δεύτερη στάση και πάλι στη θρυλική αίθουσα της Αριστοτέλους για τις "Νυχτερινές Συνομιλίες" του Στην Μπουσέμι.

Τρίτη 8 Νοεμβρίου

Ξεκινάμε από νωρίς. Όσοι δεν κατάφεραν να δουν τις "Ημέρες Ξηρασίας" του Εμίν Αλπέρ είναι must επιλογή στις 14:00 Σταύρος Τορνές. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρεμιέρα της ελληνικής ταινίας του Χρήστου Πασσαλή, "Ησυχία 6-9" που συμμετέχει μάλιστα στο Διεθνές Διαγωνιστικό. Η ημέρα κλείνει με δύο επιλογές. Το "Godland" του Πάλμασον από την Ισλανδία (20:14 Φρίντα Λιάππα) και "Το Παρίσι είναι στο Χάρλεμ" της Χριστίνα Κάλλας (Τζ.Κασσαβέτης 22:00).

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου

Από το Διεθνές Διαγωνιστικό έχω επιλέξει το "Φράγμα" (17:15 Ολύμπιον). Στη συνέχεια δύο επιλογές προς τη βραδινή ζώνη. Τα "Οχτώ Βουνά" των Φέλιξ βαν Γκρούνινγκερ και Σάρλοτ Βαντερμέερς (20:00 Φρίντα Λιάππα) και "Peter Von Kant" του Φρανσουά Οζόν (22:45 Ολύμπιον).

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

Το "Καθαρτήριο" του Βασίλη Μαζωμένου είναι μία ελληνική ταινία που αξίζει της προσοχής μας (19:00 Κασσαβέτης). Στην ίδια ζώνη το "Μαριούπολις 2" του Μάντα Κβενταραβίσιους (20:00 Φρ.Λιάππα) που πρόσφατα χάθηκε στο μέτωπο. Την ίδια ημέρα μη χάσετε τη δεύτερη προβολή του "Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου" από το Ιράν.

Καλές επιλογές και σύντομα τα λέμε με το τρίτο κομμάτι του αφιερώματός μας μέχρι και το φινάλε.

Πρώτη δημοσίευση The Opinion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου