Addthis

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

To Kapani Project επιστρέφει!

 


Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Οκτωβρίου στην Αγορά Καπάνι

 Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που βρεθήκαμε, χορέψαμε και τραγουδήσαμε στην αγορά, όμως το #KapaniProject επιστρέφει και πάλι με μότο του τη «Συνέχεια». Συνεχίζουμε στο αέναο ταξίδι της ζωής, της δράσης, της τέχνης, της επαφής.

 Η 5η διοργάνωση του Kapani Project έρχεται στις 1 & 2 Οκτωβρίου για να γεμίσει τα στενά της αγοράς με live, dj sets και performances με καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας και street food από την ομάδα Nomade et Sauvage και το Tonino pizzeria. Μια ομάδα που ταξιδεύει με αποσκευές τα μαγειρικά τους σκευή και εργαλεία και στήνει μια ολόκληρη μαγειρική εμπειρία αποτελούμενη από ταβάδες, φωτιά και ωραίες γεύσεις, μαζί με την αυτούς που ξέρουν πολύ καλά τι θα πει αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα.

 Ένα ακόμα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο, με ελεύθερη είσοδο για κάθε επισκέπτη. Εμπειρίες που θα μας θυμίσουν πως είναι να ανακαλύπτεις μικρές, ξεχωριστές, στιγμές μέσα στο αστικό περιβάλλον.

 Το project που αγαπήθηκε επιστρέφει και οι καλλιτέχνες που θα ανέβουν στη σκηνή για να μας παρασύρουν με τον δικό τους ήχο, μέχρι το ξημέρωμα, είναι εδώ.


PERFOMANCES

Hikikomori [Άνθρωποι νησιά σ’ έναν ωκεανό απομόνωσης] | Σμαρώ Πλατιώτη

Στην Ιαπωνία, μισό εκατομμύριο άνθρωποι ζουν απομονωμένοι στα υπνοδωμάτιά τους, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τον έξω κόσμο. Αυτοί οι σύγχρονοι ερημίτες είναι γνωστοί ως Hikikomori. Οι Hikikomori έχουν θύελλα στο μυαλό. Επιθυμούν να βγουν έξω στoν κόσμο, να κάνουν φίλους ή να ερωτευθούν, αλλά δεν μπορούν. Νιώθουν ένα βαθύ αίσθημα ντροπής που δεν μπορούν να εργαστούν σε μια δουλειά όπως οι περισσότεροι «κανονικοί» άνθρωποι. Οι Hikikomori θεωρούν ότι οι ίδιοι δεν αξίζουν τίποτα και δεν έχουν τα προσόντα για να είναι ευτυχισμένοι. Νιώθουν ότι πρόδωσαν τις προσδοκίες των γονιών τους, ενώ είναι παγιδευμένοι σε μια εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στον εαυτό τους που θέλει να βγει έξω στον κόσμο και τον άλλο εαυτό τους που τους καταδικάζει συνέχεια για την αποτυχία τους να το καταφέρουν.

Σύλληψη / Σκηνική Σύνθεση: Σμαρώ Πλατιώτη

Κίνηση & ερμηνεία: Αναστασία Δίγκα

 

 

Treat-Το κέρασμα | Μαρία Ζούρου

Η δράση αναφέρεται στην τραγελαφική υπόσταση των πράξεων μιας «πληγωμένης καρδιάς» με γλαφυρά στοιχεία που αναφέρονται στην κιτς παράδοση και τις ιεροτελεστίες (μυστήρια) στην αρχαία Ελλάδα. Κύριο στοιχείο έχει την τροφή και το κέρασμα αυτής, όπως «κερνάς» την καρδιά σου στο ταίρι που ποθείς και ζητάς πίσω το αντίτιμο όταν η ένωση αυτή σπάσει. Η performer στέκεται πίσω από έναν πάγκο-τραπέζι και προετοιμάζει το "γεύμα" που θα μοιραστεί με τον κόσμο. Γύρω της υπάρχουν ποπ στοιχεία που δηλώνουν αγάπη και έρωτα (αντικείμενα, αφίσες, νέον, κορδέλες). Το τραπέζι είναι στρωμένο και πάνω του βρίσκονται σερβίτσια που σε αυτά έχει τοποθετηθεί η Καρδία, το κύριο συστατικό. (Γλυπτικό αντικείμενο.) Σαν μουσικό χαλί παίζει η αφήγηση της performer από τα λεγόμενα "καψουροτράγουδα" ενώ εκείνη είναι σιωπηλή καθ' όλη τη διάρκεια. Μετά τη προετοιμασία των υλικών και την παγωμένη στάση που θα κρατήσει για λίγη ώρα, η δράση θα κορυφωθεί από το σπάσιμο της κύριας καρδιά και το μοίρασμα των θραυσμάτων αυτής στο κοινό.

Οι Κόρες | Μαριάννα Ράντου & Ηλέκτρα Σκορδά

«Σφάξε τη μία την ομορφιά να πιει το αίμα η άλλη»

 

Η πειραματική ομάδα θεάτρου Από τον Πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι δημιουργήθηκε το 2013 από τον Γιάννη Διδασκάλου (σκηνοθέτη της οµάδας). Πήρε το όνοµά της από µία σηµείωση του Γιώργου Σεφέρη που αναφέρεται στο ποίημα Ερωτικός Λόγος, το οποίο χαρακτήρισε “από τον πέµπτο στίχο κιόλας φάλτσο”. Τον Μάιο του 2022 παρουσίασε την παράσταση Οι Κόρες στο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών στο Τρένο στο Ρουφ στην Αθήνα και στη συνέχεια σε διάφορα θέατρα ανά την Ελλάδα. Στο Kapani Project οι Κόρες επιστρέφουν, για μια performance αληθινά ξεχωριστή.

 

Μεταλλικοί Ψίθυροι | Mist

Ο καλλιτέχνης ξεκινά με χροιά ψίθυρου να διαβάζει κατ’ επανάληψη και μπερδεμένα, ερωτικούς στίχους από ποιήματα Θεσσαλονικιών ποιητριών και ποιητών, καθώς και ερωτικούς στίχους από γκράφιτι σε τοίχους διασκορπισμένους στην πόλη, χρησιμοποιώντας ένα μικρόφωνο. Τον χώρο στη συνέχεια παίρνει μια εντελώς ζωντανή ψηφιακή επεξεργασία των ηχογραφημένων στίχων σε συνδυασμό με μεταλλικούς ήχους, συνθετικούς, αστικούς, βιομηχανικούς, υγρούς. Ήχοι άλλοτε αργοί κι άλλοτε γρήγοροι, σαν τα σταματημένα από τα κόκκινα φανάρια αμάξια. Ο καλλιτέχνης προς το τέλος απουσιάζει εντελώς από την performance, αυτοματοποιεί τον ήχο, αφήνει τον εξοπλισμό και πηγαίνει από την πλευρά του κοινού για να παρατηρήσει κι αυτός τη χίμαιρα που δημιούργησε ως ένα αόρατο γλυπτό. Ο ρόλος του καλλιτέχνη είναι μόνο ενός μαέστρου των αστικών ήχων και του ερωτισμού τους, που και στο τέλος ακόμη, η μηχανή ως πλέον αυτόνομη, δεν τον χρειάζεται άλλο. Η performance δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο στόχο, παρά μόνο να καταδείξει την καθημερινότητά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να έρχεται αντιμέτωπο το κοινό μαζί της στην πιο υπερβολική εκδοχή της. Δεν είναι σκοπός της performance ή του καλλιτέχνη να πάρει θέση υπέρ ή κατά ως μια αυθεντία, ως ένας διδάσκαλος των ηθών, παρά να καταδείξει και να αφήσει το κοινό να αποφασίσει πώς αυτό επιθυμεί να τοποθετείται μέσα σε αυτό το ηχοτοπίο που θα του είναι τόσο γνώριμο και οικείο. 


DJ SETS

MARC SCHNEIDER

Όλοι μπορούμε να σκεφτούμε τους DJs με επιρροή—τους DJs των DJ που σπάνε μελωδίες, ορίζουν στυλ και καθορίζουν τις τάσεις. Ποιος όμως επηρεάζει αυτούς; Για δύο δεκαετίες, ο Marc Schneider από το Αμβούργου υπήρξε βασικός «δημιουργός γούστου» στην ελίτ του DJing της Γερμανίας, τόσο πίσω από τα decks, όσο και πίσω από το γραφείο του. Πρόκειται για έναν «θυρωρό» με πρόσβαση σχεδόν σε κάθε αξιόλογο κομμάτι βινυλίου που έχει μπει στη χώρα τα τελευταία 20 χρόνια, ο Schneider συλλέγει τα όπλα του DJ από την εποχή της ακμής των γερμανικών raves της δεκαετίας του '90, ενώ έχει εμφανιστεί σε θρυλικά πάρτι όπως το Love Parade και το αυθεντικό κλαμπ Tresor. Και συνεχίζει να προσφέρει σήμερα, παίζοντας στο Panorama Bar του Βερολίνου πολλές φορές το χρόνο, καθώς και στο Watergate, στο London's Fabric, στο Eleven στο Τόκιο, στο Rex Club στο Παρίσι και στο The Bunker (NYC). Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε φυσικά τη μακροχρόνια σχέση του με την φημισμένη λέσχη Golden Pudel του Αμβούργου, ίσως τον πιο ανεπιτήδευτο χώρο που είναι διεθνώς γνωστός. Πολύ περισσότερο από την πατρίδα του, το όνομα του Schneider δεν είναι πλέον μυστικό. Μια νέα σχέση με την Circus Company—η οποία φιλοξενεί αστέρια όπως ο Seth Troxler, ο Nicolas Jaar και ο DJ Koze— σημαίνει ότι περισσότεροι από τον κόσμο της dance μουσικής πρόκειται να ανακαλύψουν αυτό που οι απαιτητικοί DJ γνωρίζουν ήδη εδώ και χρόνια: Όταν πρόκειται για άψογο γούστο στην house και την techno, ο Marc Schneider είναι ο DJ των DJs.

 

ZANIDO

Ο Zanido είναι γνωστός στην ελληνική κοινότητα της house μουσικής καθώς μοιράζεται μουσική στα dancefloors για πάνω από μια δεκαπενταετία. Με έδρα την Κρήτη, μετά από χρόνια έντονης ανασκαφής έχει δημιουργήσει μια μοναδική συλλογή δίσκων βινυλίου με ειδικότητα τους σπάνιους δίσκους. Ταπεινός, όπως το πάθος του για τη μουσική, παραμένει πιστός στον βαθύ και soulful house ήχο. Μην περιμένετε έναν dj που ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις. Περιμένετε να πάτε βαθιά μέσα σας και να θεραπεύσετε την χορευτική σας ψυχή.

 

NAUSICAA

Η Nausicaä είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του REVOLT! party, label και record store. Αυτήν την περίοδο παίζει σε διάφορα venues στην Αθήνα και τρέχει για δεύτερη χρονιά την εκπομπή «Cypher» στο Fade Radio. Το στυλ της είναι καθαρά χορευτικό και αλλάζει διαρκώς μέσα από την καθημερινή τριβή της με διαφορετικά είδη μουσικής.

 

KOKI

Γεννημένος στην Χαλκιδική ξεκίνησε τα πρώτα του μουσικά βήματα στο ραδιόφωνο ως μουσικός παραγωγός και στην συνέχεια ως Dj σε αρκετά μαγαζιά της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. Μετά τις σπουδές επάνω στην μουσική παραγωγή και ηχοληψία, κερδίζοντας την 1η θέση στην Ελλάδα και την 4η παγκοσμίως  στον παγκόσμιο διαγωνισμό Dj Movida Corona ξεκίνησε την συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό του Mad Radio στην Αθήνα για 2 χρόνια έχοντας την δίκη του εκπομπή κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με Capital Music / Mad House / Panik Records / Minos / Cobalt  για κυκλοφορίες κομματιών σε δικές του παραγωγές με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Resident Dj του συναυλιακού χώρου «We», όπου και δημιουργεί τα μεγαλύτερα φοιτητικά party στην πόλη με παρουσία σε κάθε μεγάλο event στην χώρα και εμφανίσεις στο εξωτερικό.

 

JAYMOD

Ξεκίνησε να αγοράζει δίσκους και να μιξάρει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Με πάθος για τους δίσκους και όραμα για την ηλεκτρονική μουσική σκηνή, ακάθεκτος τα τελευταία 30 χρόνια συνεχίζει το έργο του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχοντας ήδη παίξει από mobile parties και beach bars, μέχρι στις σημαντικότερες εκδηλώσεις ηλεκτρονικής μουσικής της χώρας. Με διεθνείς εμφανίσεις σε clubs, όπως το Batofar στο Παρίσι και το θρυλικό Tresor στο Βερολίνο. Ο Jaymod, είναι resident dj της ομάδας Revolt και έχει παίξει δίπλα στους Derrick May, Onur Ozer, Margaret Dygas, Sonja Moonear. Μέσα από μία συνεχή και δημιουργική ανάμειξη στοιχείων, παράγει ένα μοναδικό μουσικό σύνολο μιξάροντας με τρία πικάπ.

PAVEZA

Λάτρης του εκλεκτικού ήχου, με επιρροές από μεγάλο φάσμα της μουσικής βεντάλιας ο Paveza στα σετ του περνάει από τους soul ήχους στα χορευτικά 4/4 και από τους ήχους του κόσμου στα αστικά μητροπολιτικά ηχητικά τοπία. Χρόνια υπεύθυνος για τη μουσική που ακούγεται στην πόλη μας και με συμμετοχή σε διάφορα φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό έχοντας ανοίξει καλλιτέχνες όπως η IAMDDBSTERO MCSKID LOCO κ.α θα είναι μαζί μας για ένα σετ από το Α-Ω!

 

TIKIS

Tikis ξεκίνησε την καριέρα του κάπου στο 1999. Βρίσκεται πίσω από τα decks και μέσα στα studios πάνω από δεκαπέντε χρόνια. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής πολλών μουσικών διοργανώσεων στην χώρα αποτελώντας πλέον μία από τις εξέχουσες μορφές της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής. Τα DJ sets του ποικίλουν και περιλαμβάνουν από techno μέχρι house ήχους και σκοτεινή, ατμοσφαιρική μουσική μέχρι Chicago house και Breaks. Ο Τikis είναι ένας καλλιτέχνης που όταν βρίσκεται μέσα στο bооth μπορεί να κάνει και τον πιο απαιτητικό ακροατή να χορέψει με τις μουσικές του επιλογές. Απολαμβάνει να μιξάρει διαφορετικά στυλ, δοκιμάζοντας διαφορετικούς ήχους και τρόπους κάθε φορά. Με πάνω από 60 κυκλοφορίες με το project «9west» και με προσωπικά Εp’s και singles είναι από τους παραγωγούς που ξεχωρίζουν.  Έχει καταφέρει να μεταφέρει τον ήχο του σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού όπως Βερολίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη, Λοζάνη, Μεξικό, Μόσχα, Τελ Αβίβ και άλλες.

 

SK DISCO

Ο SK Disco χορεύει το κοινό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο για περισσότερο από 20 χρόνια. Λάτρης του βινυλίου, με μια εντυπωσιακή συλλογή στην οποία μπορείς να βρεις κυριολεκτικά όλα τα είδη μουσικής και αυτός είναι ο λόγος που πάντα εκπλήσσει με τα DJ set του. Έχει εμφανιστεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της dance σκηνής και στα σημαντικότερα ελληνικά venues.

 

GUMMMIHZ

Techno, house, disco, breaks είναι κάποιες από τις μουσικές κατευθύνσεις που έχει ακολουθήσει ο Άλεξ Τσώτσος μέσα από τα projects GummiHZ και C-EDITS! Ένας ποικιλόμορφος μουσικός παραγωγός και χαρισματικός dj με προσωπικούς δίσκους σε εταιρείες όπως Realtone records, Mobilee, Ibadan, Away music, Defected, Wolf and lamp black καθώς και στις τρεις ανεξάρτητες δισκογραφικές ετικέτες που διευθύνει ο ίδιος, την Claap records, C-EDITS και Raw Instinct. Τα δισκάκια του παίζονται από κορυφαίους dj του παγκοσμίου στερεώματος με τον νονό της techno, Derrick May, να τον χαρακτηρίζει ως τον Andre 3000 της techno. Ένας δαιμόνιος καλλιτέχνης, βρίσκεται σχεδόν πάντα ανάμεσα σε βινύλια, συνθεσάϊζερ και καλώδια. Με βάση το Βερολίνο όπου εδρεύει τα τελευταία 15 χρόνια, έχει ταξιδέψει σε διάφορα μήκη και πλάτη.

 

ELENA ANGELIDOU

«Η ζωή είναι ωραία και είναι και μικρή», αυτό είναι το καθημερινό της μότο και είναι η Φρίντα Κάλο, η Ίντιρα Γκάντι ή αν θες απλά η αγαπημένη ραδιοφωνική παραγωγός Έλενα Αγγελίδου που λατρεύει να δημιουργεί ψυχωμένες ερτζιανές αποδράσεις. Το ταξιδιάρικο πνεύμα της  που κινείται στον αέρα της πόλης, αναπνέει την τοπική, εγχώρια και παγκόσμια ειδησεογραφία και την μεταφέρει πάντα σε ένα Τravel Girl’s suitcase, για να τη μοιραστεί μαζί σου on air καθημερινά 18.00 με 20.00. Συχνά  θα αναγνωρίσεις  την φωνή της σε διαφημιστικά τηλεοπτικά/ ραδιοφωνικά σποτάκια  ή ντοκιμαντέρ  σε όλη την  Ελλάδα και εκτός συνόρων. Τα βράδια θα την συναντήσεις σε γνωστά στέκια της πόλης, φεστιβάλ ή events  να μιξάρει jazzy, bossa, soul, funky, rock & ethnic ήχους, ακόμη και να δημιουργεί βραδιές έκπληξη ανάλογα με τα vibes του κόσμου και  με την πρώτη ευκαιρία ως αμετανόητη Globetrotter ταξιδεύει στην άκρη του κόσμου φωτογραφίζοντας μικρές, κρυφές ιστορίες του πλανήτη.

 

 

 

LEX (Athens)

O LEX είναι dj και μουσικός παραγωγός από την Αθήνα, με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρίας στον μουσικοχορευτικό χώρο. Θεωρείται μια από τις πιο κομβικές φυσιογνωμίες της underground εγχώριας σκηνής. Έχοντας επιτυχημένα project και συνεργασίες ως τώρα, πλέον, επικεντρώνεται σε μουσικές παραγωγές και dj events με στοιχεία από disco, house και techno συχνά με μια βαθιά, καλόψυχη, οργανική αίσθηση σε καθετί. Θα τον συναντήσουμε στα decks του six d.o.g.s και Dybbuk, δύο από τους πιο πρωτοποριακούς χώρους της Αθήνας, ενώ κάνεις εμφανίσεις σε αντίστοιχους χώρους σε Παρίσι, Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Άμστερνταμ,  Λονδίνο, Μεξικό, Κοπεγχάγη, Κάϊρο και όχι μόνο. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο της παραγωγής. Έχει κυκλοφορήσει τις μουσικές του με εταιρείες όπως οι: Leng Records, Samosa, B2 Recordings και Black Riot, ενώ μέσα στο 2022 η βασική του κυκλοφορία με την Delusions of Grandeur και το πρώτο του solo album με την Leng Records αναμένεται σύντομα.

 

ROUBI ROUBI ROUBI

Ραδιοφωνική παραγωγός στο Kosmos 93,6 & 107 (καθημερινά 22:00 - 00:00) και επιφανής δισκοθέτρια Roubi Roubi Roubi ή κατά κόσμον Ρουμπίνη Σταγκουράκη, έρχεται στο Kapani Project για μια βραδιά γεμάτη εκλεκτικές μουσικές.

TALL.F

Δραστήριος εδώ και 21 χρόνια μέσω των residencies του στην πόλη, στο θρυλικό Elvis bar, στο club Division και πλέον στο Ladoze bar, ο tall.F είναι σταθερή επιλογή για το κοινό της πόλης. Η αγάπη του για το βινύλιο τον οδήγησε στο άνοιγμα του deka.epta recordstore στο κέντρο της πόλης.

ΤΑ LIVE

REGGETIKO PROJECT

Οι Reggetiko Project είναι ένα μουσικό σχήμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δημιουργεί εφήμερα μουσικά ψηφιδωτά με αρχαία και σύγχρονα όργανα. Ξεκινώντας το μουσικό του ταξίδι το 2012, το συγκρότημα ερμηνεύει πρωτότυπες συνθέσεις που συνδυάζουν folkjazz και αρχαίους ήχους από την ανατολή και τη δυτική Μεσόγειο. Μέσω κινηματογραφικών αυτοσχεδιαστικών διασκευών, οι μελωδίες αφηγούνται ταξίδια ανάμεσα σε ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών συνυφασμένων στο χρόνο, επαναλαμβάνοντας τη ξεχωριστή φιλοσοφία και γεωγραφία του συγκροτήματος: η μουσική ως μονοπάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Η μουσική του RP αποτελεί σημείο συνάντησης του Folk Fusion με την World Jazz, με αρκετές αναφορές στις μεσογειακές μουσικές παραδόσεις και αρκετούς Ethnic τόνους και μια κινηματογραφική αφηγηματική διάθεση με αυστηρά πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του. Συμμετέχουν οι: Σωκράτης Βότσκος (πνευστά), Κουμαρτζής Θεόδωρος (αρχαία λύρα, charango, μπαγλαμάς), Λίνος Τζέλος (ηλεκτρικό μπάσο), Μάριος Ποδάρας (βιολί, ηλεκτρική κιθάρα) και Νίκος Βαρελάς (cajon).

 

MIMIS NIKOLOPOULOS

Ο Μίμης Νικολόπουλος είναι Έλληνας συνθέτης, κιθαρίστας και μουσικός παραγωγός. Οι μουσικές του μας ταξιδεύουν σε μέρη που θέλουμε να επισκεφθούμε ή να επιστρέψουμε σε αυτά. Ξυπνά μνήμες από την ευαίσθητη παιδική ηλικία και διηγείται ιστορίες αφανών χαρακτήρων. Η συναυλία που θα δώσει στην Αγορά Καπάνι έχει ως κεντρικό άξονα πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις από τη δισκογραφική δουλειά του συνθέτη. Παράλληλα, είναι και ένα μουσικό ταξίδι στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, τη Λατινική Αμερική και άλλα μέρη με γνωστά αγαπημένα τραγούδια. Ο ήχος του σχήματος φέρνει στο νου την αφηγηματική κινηματογραφική μουσική, συνδιαλέγεται με τη jazz, τη folk και την world music. Άλλοτε κυριαρχούν οι μελωδικές γραμμές σε ένα πιο ατμοσφαιρικό πλαίσιο, ενώ άλλες φορές οι έντονες δυναμικές του ρυθμικού session δημιουργούν ένα εκρηκτικό χορευτικό περιβάλλον. Το σύνολο απαρτίζουν οι: Κώστας Μπατσίλας (τρομπέτα), Ηλίας Δέλλιος (τρομπόνι), Στέφανος Ιωαννίδης (τύμπανα & κρουστά), Θοδωρής Χριστοφορίδης(μπάσο), Ανδρέας Λεοντάκης(ακουστική κιθάρα), Χαρίκλεια Ουρσουζίδου (βιολί, φωνητικά) και Μίμης Νικολόπουλος (κλασική κιθάρα, φωνητικά).

 

YINAME THE BAND

Οι Γίναμε αποτελούνται από τον Κωστή και τον Θανασάκη, δύο νέα παιδιά που γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα θέατρο στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα Γιάννενα. Η γνωριμία τους οδήγησε σε ένα ιδιαίτερο μουσικό πάντρεμα δύο φαινομενικά αταίριαστων μουσικών ειδών, του Έντεχνου με το Ραπ.

 

LOBO 400

Μεταπηδώντας ήσυχα από την κοινωνική κριτική στο συναίσθημα, από το σύνολο στο άτομο, από το rap με τις λαϊκές  επιρροές στις ρίμες για τους εσωτερικούς του δαίμονες, ο Lobo είναι ξεκάθαρα ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Δεν φοβάται να πειραματιστεί στις μουσικές του, επιλέγει συνεργασίες με ενδιαφέρον και φροντίζει ποιοτικά τη σχέση του με το κοινό, με προσεκτικά επιλεγμένο υλικό.

 

TINY JACKAL

Ο Tiny Jackal αποτελεί ενεργό μέλος της ελληνικής rap μουσικής σκηνής από το 1998,  με συμμετοχές σε πολλαπλά projects όπως Ε13, Ntopaz 18120 και Fullface. Το ντουέτο του όμως με τον Θανάσιμο, ως No Hard Feelings, είναι αυτό που γράφει ιστορία μέχρι και σήμερα. Στην 24χρονη μουσική πορεία του, έχει δουλέψει με σημαντικούς καλλιτέχνες της εγχώριας hip hop σκηνής και διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε αμέτρητα lives ανά την Ελλάδα, με εμφανίσεις δίπλα σε εμβληματικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας rap (M.O.P., Onyx, μέλη των Wu Tang, Masta Ace). Στο δυναμικό του μετρά 5 LP’s και πολλαπλά singles με εκατομμύρια views και streams.

JAZZ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τρία εργαστήρια του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Kapani Project.

Υπεύθυνος: Λάκης Τζήμκας

Συμμετέχουν: Ζαγουδης Βασίλης, Γρηγόρης Λαφάρας, Κικη Κριμιτζα, Γιαννης Βουτσας, Αναστασία Χαπιζάνη, Νίκος Λεβέντης, Λαυρεντζος Ανδρέας, Ζωή Μάντζου, Θανάσης Ποσονίδης, Δημήτρης Στεφάνου

 

TRANSPARENT MAN

O Transparent Man είναι το solo project του Σταύρου Παπαδόπουλου, μουσικού με βάση τη Θεσσαλονίκη. Ένα βαθιά προσωπικό project που το χαρακτηρίζει  ο  συνδυασμός ατμοσφαιρικών και ηλεκτρονικών ηχοτοπίων, κιθαριστικών μελωδιών και ευρηματικών ρυθμών. Βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση εκείνων των ήχων που θα τον βοηθήσουν να δημιουργήσει ένα μουσικό πλέγμα για να ντύσει και να αγκαλιάσει κάθε μορφής συναίσθημα. Αναμνήσεις, εμπειρίες πόνου, μοναξιάς, χαράς και συντροφικότητας, παράγουν ένα  σύνολο μουσικών αντιθέσεων που αποτυπώνεται στην δουλειά του. Το έργο <<π ṽ ş>> τράβηξε την προσοχή του επιτυχημένου αυστριακού label Pueblo Vista,  το οποίο τον ενέταξε στο δυναμικό του, τον περασμένο Ιανουάριο κυκλοφορώντας από τότε όλα τα νέα του single. Το ίδιο διάστημα ανακηρύχθηκε ένας εκ των τριών καλλιτεχνών, που θα είναι  υποψήφιοι για τα ευρωπαϊκά βραβεία HEMI MUSIC AWARDS 2021. Η επιλογή του έγινε ανάμεσα από 285 Ευρωπαίους καλλιτέχνες, από τους οποίους η κριτική επιτροπή επέλεξε μόνο 27.

 


BAILEMOS

Bailemos σημαίνει «ας χορέψουμε»! Οι Bailemos είναι ένα 8μελές μουσικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνδυάζει στοιχεία από πολλά είδη, με κεντρικό πυρήνα τη reggae και τη ska. Επί σκηνής, φωνές και πνευστά συνδυάζονται με τρελούς ρυθμούς εκπέμποντας μια ενέργεια που διαχέεται και μετατρέπεται σε χορό. Ο στίχος τους κοινωνικός , σατιρικός αλλά και πολιτικός διακατέχεται από αντιπολεμικά και αντιρατσιστικά χαρακτηριστικά. Έχουν βρεθεί στην ίδια σκηνή με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι τα εξής: Γιώργος Σκαρελάς (φωνή, μελόντικα), Στέλιος Sec (κρουστά, φωνητικά), Τόλης Αζάς (κιθάρα), Αντώνης Φωτιάδης (σαξόφωνο, φωνητικά), Νικόλας Πλάτων (τρομπέτα), Θανάσης Παναγιωτόπουλος (κιθάρα), Κωνσταντής Λάσκος (μπάσο), Αλέκος Δασκαλόπουλος (τύμπανα).

 

TERRONE

O Χρήστος Καλαϊτζόπουλος, γνωστός και ως Terrõne, ξεκινά το μουσικό του ταξίδι στην ηλικία των 13, όπου φοιτά στο Μουσικό Σχολείο της Πτολεμαϊδας. Από το 2011, σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και γίνεται μέλος του τομέα Σύνθεσης Σύγχρονης Μουσικής. Ως ένα από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος Koza Mostra μεταξύ 2011 και 2014, κάνει tour σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ λαμβάνει μέρος στη Eurovision του 2013 στο Μάλμο της Σουηδίας, ως μέλος του συγκροτήματος. Ταυτόχρονα, συνθέτει μουσική για χοροθέατρo, θέατρο νέων, πειραματική μουσική, ορχήστρες, σύγχρονες συνθέσεις και tapes. Το 2015, αποδέχεται την πρόσκληση των Locomondo και περιοδεύει σε Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Αγγλία, Σκωτία και Ολλανδία. Το 2016, δημιουργεί το ανεξάρτητο label/collective Sound Of The People και ηχογραφεί την δική του μουσική, μετρώντας ένα σύνολο από 6 άλμπουμ και ακόμη περίπου 90 singles με τη συμμετοχή ενός πλήθους αξιόλογων μουσικών. Η μουσική του κυμαίνεται σε ένα μεγάλο εύρος μουσικών ιδιωμάτων και στιλ - όπως reggae μουσική, pop, τραγουδοποιία, μινιμαλισμός, ηλεκτρονική μουσική, spoken word και new era rap. Όνειρό του να αλλάξει τον κόσμο μέσα απ' αυτήν.

 

BIG SHINE & BLEND MISHKIN

Big Shine:  Ο Big Shine, κατά κόσμον Δημήτρης Καράνος, είναι ένας ταλαντούχος Hip-Hop/Reggae/Dub MC-Performer, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Είναι ιδρυτικό μέλος των "Skg’s Dub Alliance", μαζί με τον Digital Monk (Composer-Producer), και της κολλεκτίβας "Reggaewise" (ATH), καθώς και της ομώνυμης μπάντας που φέρει το όνομα "Big Shine & The Riddim Yard" (SKG). Μετρώντας πάνω από 10 χρόνια στη μουσική βιομηχανία και έχοντας στο ενεργητικό του αναρίθμητες ζωντανές εμφανίσεις, εντός κι εκτός συνόρων, ο Big Shine συγκαταλέγεται επάξια στους καλλιτέχνες που μπορούν να ταρακουνήσουν το κοινό τους και όχι μόνο.

Blend Mishkin: Παραγωγός, DJ και μουσικός, ο Blend Mishkin έχει δουλέψει με πολλούς καλλιτέχνες από τον χώρο της reggae, της dancehall και της hip hop σκηνής, ενώ εξίσου σημαντικά είναι και τα remixes που έχει επιμεληθεί για μπάντες και καλλιτέχνες. Οι δουλειές του έχουν τύχει εξαιρετικών κριτικών σε δημοφιλή διεθνή ραδιοφωνικά shows). H δισκογραφία του περιλαμβάνει έναν μακρύ κατάλογο με περισσότερα από 54 singles και 14 albums. Οι Roots Evolution είναι το μουσικό σχήμα που συνοδεύει τον Blend Mishkin στις περιοδείες του με στόχο να μεταφράσει τις συνθέσεις των albums του, δίνοντάς τους νέα πνοή και ενέργεια. Η μουσική του Blend αποδομείται και επαναπροσδιορίζεται, με κύριο άξονα το dub ως διαδικασία “live remixing”, δημιουργώντας μια χορευτική αλλά και spiritual συγχρόνως ατμόσφαιρα.

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Line Up - Timetable

 

1/10
Live stage (
Κυδωνιάτου)

18:15 - 19:15 | Reggetiko Project 

19:30 - 20:30 | Mimis Nikolopoulos

20:45 - 21:45 | Yiname 

22:00 - 23:00 | Lobo 400

23:15 - 00:15 | Tiny Jackal 

00:00 - closing | ΤIKIS

Alternative stage (Ασκητού)

17:00 - 18:30 | Elena Angelidou 

18:30 - 19:30 | Sk Disco 

20:00 - 22:00 | Zanido 

22:00 - 00:00 | Lex 

00:00 - closing | GummiΗΖ

Performances

19:30 - 20:00 | Hikikomori - Σμαρώ Πλατιώτη | (Κυδωνιάτου)

21: 00 - 21:20 | Treat/ Το κερασμα - Μαρία Ζούρου | (Βλάλη, Κρεοπωλειο)

 

2/10
Live stage (Κυδωνιάτου)

17:00 - 19:30 | Συγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης   

19:45 - 20:45 | Transparent Man 

21:00 - 22:00 | Bailemos

22:15 - 23:15 | Terrõne 

23:30 - 00:30 | Blend Mishkin & Big Shine 

00:30 - closing | Κoki (Dj set)

Alternative stage (Ασκητού)

17:00 - 18:30 | Paveza

18:30 - 20:00 | Roubi Roubi Roubi 

20:30 - 21:30 | Tall F.

21-30 - 22:30 | Nausicaä

22:30 - 00:30 | Marc Schneider  

00:30 - closing | Jaymod

Performances

20:00 - 20:30 | Μαριάννα Ράντου & Ηλέκτρα Σκορδά - Οι Κόρες | (Κυδωνιάτου με Ασκητού)

21:00 - 23:00 | Μεταλλικοί Ψίθυροι - Mist | (Ασκητού)

 

Τα stages του Kapani Project θα τα συναντήσετε στις οδούς Σπανδώνη και Βλάλη, και είναι αυτά που θα μας χαρίσουν μια μουσική εμπειρία διαφορετική, ανάλαφρη, ξέγνοιαστη, αστική, δοτική, ελεύθερη, ατίθαση και πάνω απ’ όλα γεμάτη κέφι και χαμόγελα. Γιατί είναι η μουσική που μας φέρνει πιο κοντά, που μας ξεσηκώνει, που μας δείχνει άλλους δρόμους, που μας κάνει αισιόδοξους, ανθρώπινους, χαρούμενους.

 Το Kapani Project τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου