Addthis

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Γρίφος, μυστήριο και αίνιγμα - Διακόσια χρόνια στις σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας»

 


Το άκρως επίκαιρο βιβλίο του λόρδου Ντέιβιντ Όουεν Γρίφος, μυστήριο και αίνιγμα – Διακόσια χρόνια στις σχέσεις Βρετανίας και Ρωσίας θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 6.30 μ.μ. στην Αίθουσα Γουναρόπουλου στο Δημαρχείο Αθηνών. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Απόστολος Μαγγηριάδης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με μεγάλη πείρα στην εξωτερική πολιτική, καθώς έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν αναλύει τις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία τα τελευταία διακόσια χρόνια, συμπεριλαμβάνοντας την περίοδο της Σοβιετικής

Ένωσης και του Ψυχρού Πολέμου. Ο Κάνινγκ, ο Κόδρινγκτον, ο

Τσόρτσιλ, ο Στάλιν, ο Μάρσαλ, η Θάτσερ, ο Γκορμπατσόφ, ο Πούτιν, ο Ομπάμα και ο Μπάιντεν είναι μερικοί μόνο από τους ηγέτες στους οποίους αναφέρεται.

 Αφετηρία αυτού του βιβλίου είναι η Ναυμαχία του Ναβαρίνου, ένα κομβικής σημασίας γεγονός –στρατιωτικό, γεωπολιτικό, διπλωματικό– που συνδέεται άρρηκτα με την επιτυχημένη πορεία της Ελληνικής Επανάστασης. Διότι τον Οκτώβριο του 1827 εκδηλώθηκε στην πράξη ένα θαυμαστό παράδειγμα αρμονικής συνεργασίας μεταξύ των Μεγάλων Δυνάμεων εκείνης της εποχής. Ο λόρδος Ντέιβιντ Όουεν, έχοντας το κριτικό του βλέμμα στραμμένο τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν, αναρωτιέται αν είναι εφικτές ανάλογες συμμαχίες στον σημερινό κόσμο.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 6.30 μ.μ.

Δημαρχείο Αθηνών (Αίθουσα Γουναρόπουλου)

Αθηνάς 63, Αθήνα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου