Addthis

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Στα όρθια: '1922-2022 Από τη Μικρά Ασία στη Θεσσαλονίκη. Η Αναγέννηση μιας πόλης'

 

 





 Όσα θα δείτε στην έκθεση αυτή μαρτυρούν πολλά από αυτά παρουσιασμένα για πρώτη φορά τις διαδρομές των προσφύγων, τους τόπους καταγωγής και τους τόπους τελικού προορισμού τους, την ηλικιακή τους σύνθεση αλλά και το πώς η Θεσσαλονίκη μετασχηματίστηκε χάρη σε κείνους. Μια έκθεση αληθινά συγκινητική που υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο και αναδεικνύει αθέατες πλευρές τις ιστορίας της πόλης μας. Με θέα τη θάλασσα που διέσχισαν εκατό χρόνια πριν οι πρόσφυγες.

 Η έκθεση υλοποιείται από ομάδα διδασκόντων και φοιτητών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που οργανώνει το περιοδικό Παράλλαξη και το αστικό project "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Parallaxi, Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής, Δήμος Θεσσαλονίκης, ΑΠΘ/ Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής, Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης Με τη συνεργασία του Ιδρύματος Heinrich Böll Stiftung και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χορηγοί της έκθεσης είναι οι: Σταύρος Ανδρεάδης, Ζωή Παπαγεωργίου. Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://parallaximag.gr/1922-2022-apo-ti-mikra-asia-sti-thessaloniki-i-anagennisi-mias-polis-151449

 Διάρκεια έως 15 Νοεμβρίου 2022.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου