Addthis

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Στα όρθια: H οπτική ταυτότητα του 63ου Τhessaloniki Film Festival


 

Μετράμε αντίστροφα για το Thessaloniki International Film Festival με αφετηρια την οπτική ταυτότητα που ειναι υπέροχη για αλλη μια χρονιά. To φετινό πόστερ του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπογράφει ο αγαπημένος εικαστικός και visual artist Δημήτρης Τριμίτζιος (Taxis).
Το σκεπτικό για το πόστερ του 63ου ΦΚΘ:
Μία γυναικεία φιγούρα αιωρείται πάνω από την πόλη. Πηγή της ζωής και πυρήνας του κόσμου μας, μαγνητίζει και έλκει όσα μας περιβάλλουν και μας ορίζουν. Το πόστερ του 63ου ΦΚΘ επαναδιαπραγματεύεται την αναπαράσταση της γυναίκας. Είναι η υπερηρωίδα της πραγματικής ζωής, που ξεπερνά και υπερβαίνει τους αμέτρητους ρόλους που της έχουν ανατεθεί. Που απαιτεί από τον καθένα μας και όλους μαζί να τη δούμε επιτέλους μέσα από ένα καινούργιο βλέμμα.
Το πρωτότυπο έργο ζωγράφισε ο εικαστικός σε πίνακα, ακρυλικό σε χαρτί και θα εκτεθεί στο 63ο Φεστιβάλ, στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών. Στη συνέχεια ο καλλιτέχνης θα παραχωρήσει το έργο του στο Φεστιβάλ, προκειμένου να βγει σε δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου