Addthis

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

« Η Πανούκλα » του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Αμαλία

 


Δευτέρα 24 & Τρίτη 25 Οκτωβρίου, ώρα 21.00

 

Η καλύτερη παράσταση της χρονιάς, επιστρέφει στο Θέατρο Αμαλία


Η θεατρική παράσταση "Πανούκλα", του Αλμπέρ Καμύ από την ομάδα Gaff , που αναδείχτηκε η καλύτερη παράσταση 2020 - 2022 από τα 11α θεατρικά βραβεία θεσσαλονίκης, επιστρέφει στο θέατρο Αμαλία , για δύο ακόμα παραστάσεις.

Σε Σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη, η οποία απέσπασε και το Βραβείο Καλύτερης σκηνοθεσίας.

Για την ίδια παράσταση ο ηθοποιός Δημήτρης Μαμιός συγκίνησε τα 41 μέλη της Κριτικής Επιτροπής κερδίζοντας το Βραβείο Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.


 

Το έργο:

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους. Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.

 

 

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης, ο Κων/νος Πασσάς και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».

 

Συντελεστές
Σκηνοθεσία:Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία: Σοφία Καραγιάννη, Μιχάλης Βραζιτούλης
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Κρίγκου
Μουσική: Στάθης Δρογώσης
Επιμέλεια κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Διαλυνά
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης
Trailer: Στέφανος Κοσμίδης
Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
Παραγωγή:GAFF
Ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης  Μαμιός

Πληροφορίες Παράστασης

Ημέρες & ώρες παραστάσεων:

Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων:                                                                                                        Κανονικό 15 €,                                                                                                     Μειωμένο 13€  (ΑΜΕΑ, Ανεργίας, Φοιτητικά)

Θέατρο Αμαλία, Αμαλίας 71 (Θεσσαλονίκη)

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310 842 - 509

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου