Addthis

Κυριακή 6 Μαρτίου 2022

H Τυφλή φιλοδοξία των Γουόρικ Ρος και Ρόμπ Κόου κλείνει την αυλαία του 24ου ΦΝΘ

 


24
o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ // 10-20/3/2022

 

Ο Τζόσεφ, ο Τινάς, ο Μάρλβιν και ο Παρντόν ανήκουν σε ένα κύμα προσφύγων από τη Ζιμπάμπουε, που έφυγαν από τη χρεοκοπημένη τους πατρίδα, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Έπειτα από ένα ταραχώδες ταξίδι, φτάνουν στη Νότια Αφρική, όπου βρίσκουν δουλειά σε εστιατόρια, αναπτύσσουν σταδιακά ένα θερμό ενδιαφέρον για την οινολογία, καταλήγουν να εισέλθουν στον κόσμο των σομελιέ, μα πάνω από όλα κυνηγούν ένα φαινομενικά αδιανόητο όνειρο: ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον να οργανώσουν την πρώτη ομάδα από τη Ζιμπάμπουε που θα διαγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τυφλής Γευσιγνωσίας Κρασιού, τους επονομαζόμενους «Ολυμπιακούς Αγώνες της οινολογίας».

 

Το ντοκιμαντέρ Τυφλή φιλοδοξία (Blind Ambition) των αυστραλών σκηνοθετών Γουόρικ Ρος και Ρομπ Κόου ακολουθεί τη φιλόδοξη πορεία τεσσάρων ανδρών προς την προσωπική ολοκλήρωση. Στο πλαίσιο μιας διοργάνωσης που διεξάγεται στη Γαλλία και περιλαμβάνει σε συντριπτική πλειοψηφία ομάδες από τον Δυτικό κόσμο, η απίθανη ιστορία των τεσσάρων φίλων καταρρίπτει όλες τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, ανοίγοντας τους ορίζοντές μας.

 

Μια ολύμπια κινηματογραφική ιστορία που θα μπορούσε να μεθύσει μέχρι και τον Βάκχο, η ταινία παρατηρεί τους τέσσερις άντρες με αισιοδοξία και δυναμισμό, καθώς αυτοί διαχειρίζονται τον σκληρό ανταγωνισμό με απτόητο πνεύμα και μια αίσθηση αυταπάρνησης και καθήκοντος που υπερβαίνει τίτλους, μετάλλια και τιμητικές διακρίσεις. Μια ταινία που κοκκινίζει τα μάγουλα και ζεσταίνει την καρδιά, ιδανικό φινάλε για το 24ο ΦΝΘ και γλυκιά προσμονή για το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τον προσεχή Νοέμβριο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου