Addthis

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

"Θέλω" και προβλέψεις για τα OSCAR (ανανεώνεται ...)


H μεγάλη ώρα πλησιάζει ... Η τελετή απονομής των 92ων Βραβείων OSCAR θα πραγματοποιηθεί βράδυ Κυριακή προς ξημερώματα Δευτέρας. Οι φανατικοί μπορείτε να ζήσετε την τελετή στην κεντρική αίθουσα του Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη. Πάμε όμως να ρίξουμε μία ματιά στις κυριότερες κατηγορίες. Τι επιθυμούμε και τι θεωρούμε πραγματικά ρεαλιστικό να συμβεί.

Καλύτερη ταινία: Έχουν ξεχωρίσει το "1917" του Σαμ Μέντες και το "Parasite" του Μπονγκ Τζουν-χο. Καμία έκπληξη όποιος κι αν είναι ο τελικά νικητής. Προσωπικά θα ήθελα τα Παράσιτα, αλλά και το 1917 ήταν ένα άρτιο δημιούργημα που έθελξε. Πιο κοντά στη νίκη βάση των προγνωστικών φαίνεται το 1917. Τη λίστα συμπληρώνουν τα "Οnce upon a time in Hollyhood, Joker, Ford vs Ferrari, Jojo Rabbit, Irishman, Little Women και Marriage Story".

Α'ανδρικού ρόλου: Ο Χόακιν Φοίνιξ είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί. Εκτιμώ ότι αυτός θα είναι κι ο νικητής. Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Τζόναθαν Πράις, Άνταμ Ντράιβερ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Αντόνιο Μπαντέρας. Μεγάλη η απουσία του Ρόμπερτ Ντε Νίρο για την ερμηνεία του στον Ιρλανδό (μία παραγωγή του Netflix).


Α'γυναικείου ρόλου: Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να παρακολουθήσω το "Judy". Όλα δείχνουν επικράτηση της Renee Zellweger. Σε μία κατηγορία, την οποία βλέπω σαφώς πιο αδύναμη από την αντίστοιχη των ανδρών συμπληρώνουν οι Σκάρλετ Γιόχανσον ("Ιστορίες Γάμου"), Cynthia Erivo, Charlize Theron και Saoirse Ronan.

Σκηνοθεσία: Μία πεντάδα να την πιεις στο ποτήρι κι ένα αγαλματίδιο να το κόψεις στα πέντε, ένας όμως θα είναι ο μεγάλος νικητής. Σαμ Μέντες, Μπονγκ Τζουν-χο, Κουεντίν Ταραντίνο, Μάρτιν Σκορσέζε, Τοντ Φίλιπς. Πάλι μεταξύ 1917 και Παρασίτων, μαζί και τα προγνωστικά. Καταλήγω στον Μπονγκ Τζουν-χο. Οριακό φαβορί ο Μέντες και πάλι μετά τις τελευταίες του νίκες (Χρυσές Σφαίρες, BAFTA).

Β'ανδρικού ρόλου: Είμαι φανατικός του Τζο Πέσι για την ερμηνεία του στον Ιρλανδό. Ακλόνητο φαβορί ο Μπραντ Πιτ για το "Οnce upon a time in Hollywood". Mαζί τους ο Αλ Πατσίνο, ο Τομ Χανκς κι ο Άντονι Χόπκινς.



B΄γυναικείου ρόλου: Ομοφωνία στα προγνωστικά για επικράτηση της Λάουρα Ντερν για το "Ιστορίες Γάμου". Αναμενόμενο σε μεγάλο βαθμό, λογικά θα επιβεβαιωθεί. Σκάρλετ Γιόχανσον (Jojo Rabbit), Margot Robbie, Florence Pugh, Kathy Bates (απίστευτη ερμηνεία στην ταινία του Ίστγουντ) οι υπόλοιπες υποψηφιότητες.

Διασκευασμένο σενάριο: Οι περισσότεροι λένε "Jojo Rabbit", εγώ είμαι ανάμεσα σε Ιρλανδό και Δύο Πάπες. Την πεντάδα συμπληρώνουν Joker και Μικρές Κυρίες.

Πρωτότυπο σενάριο: Τα αγαπημένα Παράσιτα είναι το φαβορί. Πώς να τους αντισταθείς; Είναι κάποιος να κάνει την έκπληξη ας είναι το Knives out λέω εγώ. Μαζί τους "Οnce upon a time in Hollyhood", 1917, "Marriage Story".


Φωτογραφία: Όλα τα λεφτά κι εδώ στο 1917. Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί το μέγεθος της επιτυχίας. Αν είναι να έχουμε έκπληξη ας γίνει για τον Φάρο και τον Γιάριν Μπλάσκε. Joker, Unce upon a time in Hollyhood, The Irishman επίσης στην κούρσα.

Kαλύτερο soundtrack: Θεωρώ το Joker θα είναι νικητής σε αυτή την κατηγορία. Η Ισλανδή Ηildur Guonadottir έτοιμη για μία ακόμα επικράτηση. 1917, Little Women, Marriage Story, Star Wars:Τhe Rise of Skywalker έφτασαν επίσης στην πεντάδα.

Διεθνής (ξενόγλωσση) ταινία: Tα Παράσιτα θα επικρατήσουν. Μαζί τους εξαιρετικά έργα. Το Honeyland από τη Βόρεια Μακεδόνια, Οι Άθλιοι από τη Γαλλία, ο Πόνος κι η Δόξα από την Ισπανία και το Corpus Christi από την Πολωνία.


Διασκευασμένο Σενάριο: Στην τελική πεντάδα έχουμε Jojo Rabbit, Little Women, Irishman, 1917, Two Popes. Φαβορί το έργο του Τάικα Γουαϊτίτι. Μακάρι ο τελικός νικητής να είναι είτε αυτό, είτε οι Δύο Πάπες.

Πρωτότυπο Σενάριο: Parasite, Once upon a time in Hollyhood, Marriage Story, 1917, Knives out. Να είναι τα Παράσιτα και σε αυτήν την κατηγορία, αν δεν είναι ας είναι το Knives out για τις ανατροπές του.

Φωτογραφία: Το 1917 εκτιμώ θα είναι ο νικητής. Μαζί του ο Φάρος που εύχομαι αν είναι να κάνει κάποιος την έκπληξη να είναι αυτός, το Joker, o Iρλανδός και το έργο του Ταραντίνο.

Καλύτερο Nτοκιμαντέρ: H πρώτη ταινία παραγωγής της οικογένειας Ομπάμα (Αmerican Factory) είναι το φαβορί. Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που φέρνει σε πρώτο πλάνο τον εργάτη. Από κοντά το For Sama, το Honeyland λόγω Βόρειας Μακεδονίας έχει τους δικού του λόγους να είναι ο νικητής. Την πεντάδα συμπληρώνουν τα "The Edge of Democracy" και "The Cave". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου