Addthis

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

European University Film Award


Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου θέσπισε τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστημιακά Κινηματογραφικά Βραβεία (European University Film Award) με σκοπό την εμπλοκή των νεαρότερων κοινών στην ευρωπαϊκή κινηματογραφική κοινωνία, την ανταλλαγή γνώσεων και κουλτούρας.
Οι φετινές υποψηφιότητες απαρτίζονται από 5 ταινίες ευρωπαϊκής παραγωγής τις οποίες μάλιστα έχουμε ήδη παρακολουθήσει και έχουμε να πούμε μόνο τα καλύτερα.
Οι υποψήφιοι είναι:
 “Φωτιά στη θάλασσα” του Gianfranco Rosi,  ένα ποίημα για το προσφυγικό αλλά και για το νησί της Lampedusa και την ζωή εκεί κατά την διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.
 Η “Αποφοίτηση” του ρουμάνου  Cristian Mungiu,  για έναν πατέρα που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σπουδάσει η κόρη του μακριά από τη Ρουμανία. Μια ταινία που πραγματικά μας έκανε να προβληματιστούμε με τα ερωτήματα που έθεσε.
Το “I, Daniel Blake” του  Ken Loach, που ειλικρινά μας συγκίνησε στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών όπου και κέρδισε και τον Χρυσό Φοίνικα. Είναι μια από τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε φέτος.
Το “Toni Erdmann” της Maren Ade, είναι το φετινό μας κόλλημα και δικαίως. Η Γερμανίδα σκηνοθέτης ξέρει να μας καθηλώνει.
Τέλος, το “The Happiest Day in The Life of Olli Mäki” του Φιλανδού, Juho Kuosmanen, ένα ενδιαφέρον αθλητικό δράμα από τη Φινλανδία.
Οι υποψήφιες ταινίες θα προβληθούν και θα συζητηθούν σε 13 πανεπιστήμια σε 13 χώρες και το κάθε ίδρυμα θα διαλέξει την προτίμηση του. Η ανακοίνωση του τελικού νικητή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο  Wroclaw της Πολωνίας, Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για φέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου