Addthis

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας στις αίθουσες του ΦΚΘ 20-27/10/2016



Το συναρπαστικό νέο-νουάρ δράμα Η υπηρέτρια του βραβευμένου σκηνοθέτη Παρκ Τσαν-Γουκ κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον. Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας προβάλλεται η νέα ταινία του σπουδαίου δημιουργού Ζανγκ Γιμού Η μεγάλη επιστροφή, μια συγκινητική, γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης.

Στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1 στο Λιμάνι προβάλλεται το φιλμ Αναμνήσεις του Ζαν-Πολ Ρουβ, μια ταινία που εστιάζει στη μνήμη και την τρυφερότητα των οικογενειακών σχέσεων, καθώς επίσης και η νέα ταινία του Χρήστου Βούπουρα 7 Θυμοί, ένα μωσαϊκό ιστοριών που καθρεφτίζουν εύστοχα τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης, συνεχίζονται με επιτυχία οι προβολές του εξαιρετικού θρίλερ Εκείνη του Πολ Βερχόφεν με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ (ΜΕ TRAILERS ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ):

ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Η υπηρέτρια / The Handmaiden
(Νότια Κορέα, 2016)
Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-Γουκ / Chan-wook Park. Σενάριο: Seo-Kyung Chung, Chan-wook Park. Με τους: Min-hee Kim, Kim Tae-ri, Jung-woo Ha. Έγχρωμη, 144΄. 

Τη δεκαετία του 1930 στην Κορέα, κατά την περίοδο της ιαπωνικής κατοχής, μια νέα κοπέλα, η Σούκι, προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια σε μια γιαπωνέζα κληρονόμο, τη Χιντέκο, που ζει μια μοναχική ζωή σε ένα μεγάλο κτήμα στην ύπαιθρο, με τον αυταρχικό θείο της. Όμως η υπηρέτρια έχει ένα μυστικό. Είναι μια πορτοφολού που έχει προσληφθεί από έναν απατεώνα, έτσι ώστε να αποπλανήσει την κληρονόμο, να της κλέψουν την περιουσία και τέλος να την κλείσουν στο τρελοκομείο. Τα πράγματα φαίνεται να προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που η Σούκι και η Χιντέκο ανακαλύπτουν μεταξύ τους μερικές απρόσμενες συγκινήσεις.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=rUW49SGTV1o

Ώρες προβολής: 18:15, 21:00, Σάββατο 21:00
******
ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378404, www.filmfestival.gr)


Η μεγάλη επιστροφή / Coming Home
(Κίνα, 2014)
Σκηνοθεσία: Ζανγκ Γιμού / Yimou Zhang. Σενάριο: Geling Yan (μυθιστόρημα), Jingzhi Zou. Με τους: Li Gong, Daoming Chen, Huiwen Zhang. Έγχρωμη, 109΄. 

Ένας άνδρας αποχωρίζεται τη σύζυγό του όταν συλλαμβάνεται ως πολιτικός κρατούμενος. Κατά τις τελευταίες μέρες της Πολιτιστικής Επανάστασης απελευθερώνεται και επιστρέφει σπίτι του, για να ανακαλύψει ότι η γυναίκα του έχει αμνησία. Εκείνη, αδυνατώντας να τον αναγνωρίσει, συνεχίζει να περιμένει την επιστροφή του συζύγου της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την γυναίκα του να θυμηθεί...

Η νέα ταινία του σπουδαίου δημιουργού Ζανγκ Γιμού είναι ένα οικογενειακό δράμα εποχής. Αν και με πολιτικό υπόβαθρο, ο σκηνοθέτης τη χαρακτηρίζει ως μια γλυκόπικρη ιστορία αγάπης και αφοσίωσης. Πρόκειται για μεταφορά του βιβλίου «The Criminal Lu Yanshi» του Γιαν Γκελίνγκ.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=rL-1tSm9ieQ

Ώρες προβολής: 19:15, 21:30
******
ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)


Αναμνήσεις / Les Souvenirs / Memories
(Γαλλία, 2014)
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πολ Ρουβ / Jean-Paul Rouve. Σενάριο: David Foenkinos (μυθιστόρημα), Jean-Paul Rouve. Με τους: Michel Blanc, Annie Cordy, Mathieu Spinosi. Έγχρωμη, 92΄. 

Μια ταινία για την τρυφερή σχέση ενός εγγονού και της κοκέτας γιαγιάς του, που εξαφανίζεται λίγες μέρες μετά την εγκατάσταση της από τους αγαπημένους της γιους ​ ​σ' ένα οίκο ευγηρίας. Ο εγγονός, αναζητώντας την, θα την εντοπίσει εκεί που την έφεραν οι γλυκές της αναμνήσεις και η επιθυμία της να συνεχίσει να ζει «ελεύθερα». ​

Το φιλμ ​παρουσιάζει με χάρη, συναισθηματική φινέτ​σ​α και χιούμορ τον χρόνο που είναι αδυσ​ώπητος και δεν κάνει διακρίσεις ανάμεσα στις γενιές.​

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=nJWy_g3xH7M

Ώρες προβολής: 18:00, 20:00
******

7 Θυμοί / 7 Kinds of Wrath
(Ελλάδα, 2015)
Σκηνοθεσία: Χρήστος Βούπουρας. Σενάριο: Χρήστος Βούπουρας, Βασιλική Ηλιοπούλου, Γιώργος Κόρρας. Με τους: Μάξιμος Μουμούρης, Νίκος Γκέλια, Σοφία Κόκκαλη, Χάρης Φραγκούλης. Ασπρόμαυρη - Έγχρωμη, 113΄. 

Ο Πέτρος, αρχαιολόγος στο επάγγελμα, βιώνει την απογυμνωμένη ελληνική παράνοια στο κέντρο της Αθήνας. Από επιλογή ή από σύμπτωση έρχεται σε επαφή με ανθρώπους «διαφορετικούς»: Έναν άραβα μετανάστη, που έρχεται στην Ελλάδα, σε μια χώρα «απίστων», αποφασισμένος να την κατακτήσει, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό. Μια ελληνογαλλίδα τσελίστα, που κουβαλά την αγωνία της αλκοολικής μητέρας της. Έναν νεαρό αλβανό πιανίστα που φέρει την κατάρα της ευφυΐας και της προσωπικής του θεότητας. Έναν έλληνα μετανάστη, που επαναπατρίζεται, άπατρις πλέον. Έναν διευθυντή τράπεζας, που πιστεύει ότι όλα εξαγοράζονται ακόμα και η αγάπη. Έναν αστυνομικό της πεζής περιπολίας που φτιάχνει μια δική του ιστορικοπολιτική πραγματικότητα. Η επαφή του Πέτρου με αυτούς τους ανθρώπους είναι κατ’ αρχήν εμπειρία τραυματική. Για κάθε μια απ’ αυτές τις σχέσεις ο Πέτρος θα καταβάλει και ένα αντίτιμο. Μερικές φορές υλικό, άλλες ψυχικό. Κάποτε και τα δύο.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/151363711

Ώρες προβολής: 21:45

ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΖΟΝ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ (Λιμάνι, Αποθήκη 1, τηλ. 2310-378404)

Εκείνη / Elle
(Γαλλία – Γερμανία – Βέλγιο, 2016)
Σκηνοθεσία: Πολ Βερχόφεν / Paul Verhoeven. Σενάριο: Philippe Djian (μυθιστόρημα), David Birke. Με τους: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny. Έγχρωμη, 130΄. 

Η Μισέλ μοιάζει ατρόμητη. Επιτυχημένη επιχειρηματίας, είναι εξίσου δυναμική και στα προσωπικά της. Η ζωή της όμως θα αλλάξει για πάντα όταν θα δεχτεί επίθεση μέσα στο ίδιο της το σπίτι. Τότε αναζητά με μανία τον άντρα που εισέβαλλε στη ζωή της, και το παιχνίδι που προκύπτει ανάμεσα τους κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου ανά πάσα στιγμή.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ των Καννών. Είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Γαλλίας για το ξενόγλωσσο Όσκαρ 2016.

Δείτε εδώ το τρέιλερ της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=QGbMtojtCbo

Ώρες προβολής: 18:15, 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου