Addthis

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

It's the most wonderful time of the year

https://www.youtube.com/watch?v=gFtb3EtjEic
Πώς να λείπει η σωστή μουσική από αυτό το post; (Είμαι ενθουσιασμένη μόνο και μόνο με την ιδέα ότι πατάτε στο σύνδεσμο και σκάτε ένα χαμόγελο στο άκουσμα του. Και εγώ το ίδιο παθαίνω! )

 Πριν λίγες μέρες λοιπόν, ένα πολύ ψυχρό πρωινό, νυσταγμένη και λιγάκι κατσουφιασμένη, μπήκα στο αυτοκίνητο για να πάω στο μάθημα που είχα. Οδηγούσα μηχανικά και σκεφτόμουν όλα όσα έπρεπε να κάνω μέσα στη μέρα. Δεν είχα καθόλου όρεξη να βγω από το σπίτι και να αποχωριστώ το ζεστό παπλωματάκι μου και όλα όσα σκεφτόμουν μόνο χειροτέρευαν την κατάσταση.
 Τότε, συνειδητοποίησα ότι άκουγα στο ράδιο τη μελωδία από το κομμάτι του Andy Williams το It's the most wonderful time of the year. Κοίταξα την ημερομηνία στο κινητό. 1/12/2015. Και ναι. Αυτό ήταν. Με μιας η μέρα μου πήρε χρώμα! Πώς ήταν δυνατόν να μην θυμάμαι ότι επιτέλους μπήκε ο υπέρτατος Δεκέμβριος; Ναι ναι. Ο Υπέρτατος.
Ο πιο ωραίος μήνας με διαφορά! (Άντε και λίγο ο Ιανουάριος που έχω γενέθλια.) Και όχι. Δεν είμαι πειραγμένη να τη βρίσκω με το κρύο του καιρού, απλά αυτός ο μήνας κάνει τα πάντα να φαίνονται πιο όμορφα. Γιατί; Μα γιατί επιτέλους έχουμε Χριστούγεννα!! Μπορεί να ακούγεται κοινότυπο και όλοι να το θεωρούν κουραστικό. Αλλά όχι. Είμαι 1,74, 22 χρονών και ολόκληρη γυναίκα όπως λέει και η γιαγιά μου, αλλά πάντα θα περιμένω τα Χριστούγεννα όπως τα περίμενα όταν ήμουν μικρή!
 Στολισμένοι δρόμοι, κτίρια, πλατείες, βιτρίνες. Όλα γύρω μας φορούν τα γιορτινά τους. Κρύο, χιόνι κι όμως όλα μοιάζουν πιο ζεστά. Αποπνέουν μια όμορφη θαλπωρή που θα σε τυλίξει ζεστά αν την αναζητήσεις. Η μαγεία είναι εδώ, έτοιμη να αγγίξει τις ψυχές μας. Άλλωστε ποιος δε χρειάζεται μια μικρή απόδραση στις μέρες μας; Με όλα όσα βιώνουμε καθημερινά, με τη δυσχέρεια που αποφέρει η οικονομική κατάσταση; Βέβαια πολλοί θα πουν ότι η γιορτή αυτή είναι φτιαγμένη στα πρότυπα του καταναλωτισμού. Διαφωνώ σε αυτό.
Τα Χριστούγεννα είναι φτιαγμένα στα πρότυπα του κάθε ανθρώπου. Εμείς επιλέγουμε πώς θα τα ζήσουμε, ακριβώς και όπως γίνεται με κάθε στιγμή της ζωής μας. Δε χρειάζεται να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα για να περάσει καλά. Με αυτό τον τρόπο σκέψης είναι που χάνεται το νόημα της γιορτής. Τα μόνα πράγματα που χρειαζόμαστε είναι καλή διάθεση, όρεξη και ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπούν γύρω μας. Αυτά τα ελάχιστα είναι τα σημαντικότερα συστατικά.
 Συγκεντρώσεις με φίλους στα σπίτια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο ραδιόφωνο, φαγητό με την οικογένεια, στολισμός του σπιτιού, προετοιμασία των γλυκών, ανταλλαγές δώρων σημαντικών για τον καθένα, ένα ποτήρι κρασί, παιχνίδια που θα σας χαρίσουν στιγμές χαράς, φτάνουν για να συνθέσουν ένα σκηνικό ονειρικό. Μαζέψτε κοντά τα άτομα που αγαπάτε και θα νιώσετε πιο ολοκληρωμένοι από ποτέ. Όλα τα χρήματα του κόσμου δεν μπορούν να αγοράσουν όλα όσα θα νιώσετε κοντά τους.
 Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή για να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε στιγμές και αναμνήσεις που θα μας είναι πολύτιμες στο πέρασμα του χρόνου. Ας μην αναλωνόμαστε στο να ψάχνουμε αφορμές για γκρίνιες και παράπονα. Πρέπει να νιώθουμε τυχεροί με όλα όσα έχουμε. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ίδια ευλογία με μας. Όσα για μας θεωρούνται δεδομένα και δεν τα εκτιμάμε και τόσο πια, για εκείνους είναι ζητούμενα. Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τον εγωισμό μας και ας προσφέρουμε απλόχερα όλα αυτά που έχουμε να δώσουμε. Αυτές τις μέρες ας σκεφτούμε όλους αυτούς γύρω μας που έχουν την ανάγκη μας. Που μας χρειάζονται ο καθένας με τον τρόπο του. Με τη σειρά τους και εκείνοι θα κάνουν το καλύτερο για μας.
  Α... Και που είσαι; Κοίτα να μην ξεχάσεις το παιδί που κοιμάται μέσα σου. Πού και πού πρέπει να ξυπνάει και αυτό! Περιμένει πώς και πώς! ;)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου