Addthis

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Ο ανεκπλήρωτος έρωτας



Ίσως λίγη μουσική να ταιριάξει με αυτό το post:
http://www.youtube.com/watch?v=HptBdEw2xgY

 Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί πολλοί καταπιάνονται με το θέμα του έρωτα, ενώ ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι αυτός που παραμένει πάντα, κάπως στο σκοτάδι, στην αφάνεια; Σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό που φοβόμαστε να αποκαλυφθεί; Λίγοι είναι αυτοί οι "τολμηροί", που επιλέγουν να αναμετρηθούν μαζί του στα φανερά και να ανοίξουν τα χαρτιά τους απέναντί του. Να τον αντιμετωπίσουν στα ίσα. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι επώδυνος και πολύ προσωπικός, χωρίς ίχνος εγωισμού γιατί εξ' αρχής γνωρίζεις ότι για κάποιο λόγο παραμένει ανέφικτος. Συνοδεύεται από πολλή απογοήτευση όμως. Και αυτή την αίσθηση του ιδανικού που οι ίδιοι τείνουμε να του προσδώσουμε και τον κάνει ακόμα πιο όμορφο στα μάτια μας.
 Εδώ λοιπόν, είναι που βρίσκεται και η παγίδα του ανεκπλήρωτου έρωτα – δεν απομυθοποιείται ποτέ, δεν περνά δοκιμασίες, δε φθείρεται και παραμένει κάπου, να ελλοχεύει, να παραμονεύει να παρουσιαστεί στο δρόμος, να μας μπλέκει σε φαύλους κύκλους συναισθημάτων και σκέψεων, ονείρων και επιθυμιών που ίσως να μην έχουν καν σχέση με την πραγματικότητα, παρά μόνο τη δική μας. Αυτή που οι ίδιοι επιλέγουμε να φτιάξουμε ανάλογα με το πως θα θέλαμε να ζήσουμε τις σημαντικές αυτές στιγμές μας. Ή ίσως ακόμα και σε μια προσπάθεια μας να προστατέψουμε τον εαυτό μας γιατί ήδη ξέρουμε μέσα μας ότι θα πληγωθούμε. Αυτό είναι μάλλον ένα είδος άμυνας που επιστρατεύουμε, γιατί κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, όλοι οι άνθρωποι τείνουμε να ερωτευθούμε. Ο καθένας με τις δικές του δυνάμεις και ιδιαιτερότητες  και φυσικά μέχρι εκεί που μπορεί κανείς να φτάσει. Ωστόσο, το άσχημο στην όλη υπόθεση, είναι το γεγονός ότι δε μπορεί κανείς να επιλέξει ποιον θα ερωτευτεί ή αν θα πάρει πίσω όλα αυτά που έχει τη θέληση να προσφέρει. Αν δηλαδή ο έρωτας του θα βρει κάποιο αντίκρυσμα, μικρό ή μεγάλο, ή αν θα "χτυπήσει σε τοίχο".
 Ο ανεκπλήρωτος έρωτας νομίζω ότι εκφράζεται διαφορετικά από φύλο σε φύλο – φυσικά μιλώντας πάντα σε γενικές γραμμές.
 Για τους άνδρες, ο ανεκπλήρωτος έρωτας έχει να κάνει με μια χαμένη ευκαιρία, και είναι συνώνυμο μιας απογοήτευσης, γιατί ίσως δεν μπορούν να καταλάβουν τι έφταιξε για την αποτυχία και τη χαμένη κατάκτηση.Γιατί ενώ ήθελαν κάτι τόσο πολύ δε μπόρεσαν να το κάνουν δικό τους δείχνοντας ίσως για πρώτη φορά το ποιοι πραγματικά είναι αφήνοντας τις άμυνες τους να καταρρεύσουν.
 Για τις γυναίκες ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι κάτι πιο βαθύ και πιο έντονο, ένα απωθημένο που πάντα θα ζει κάπου μέσα βαθιά τους, ακόμα και όταν ζουν ευτυχισμένα στο πλάι ενός νέου συντρόφου. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας για τις γυναίκες μοιάζει περισσότερο με μια χαμένη μάχη, αλλά όχι με έναν χαμένο πόλεμο. Πάντα θα περιμένουν κάπου για να τελειώσουν αυτό που άφησαν μισό. Και τότε συνήθως ή επέρχεται η πλήρης καταστροφή ή ένας πραγματικά πολύ έντονος έρωτας που θα ανεβάσει στα ουράνια και τους δυο.
 Ο έρωτας αυτός ε οποιαδήποτε περίπτωση, αφήνει ένα μόνιμο ερωτηματικό στην ψυχή. Τι θα μπορούσε να είχε συμβεί άραγε αν τολμούσαμε; Αν βάζαμε στην άκρη τους εγωισμούς και τους φόβους μας; Αυτά τα "αν" καίουν για μέρες, μήνες, χρόνια, ίσως και πάντα. Για αυτό και ο ανεκπλήρωτος έρωτας είναι τόσο σιωπηλός και τόσο ηχηρός ταυτόχρονα, αφήνοντας χαρακιές και σημάδια στην καρδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου