Addthis

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ολοκληρώνει τη βόλτα του το φεστιβάλ που γυρίζει την πόλη

 

 

Ολοκληρώνει τη βόλτα του το φεστιβάλ που γυρίζει την πόλη

Με μια μεγάλη εκδήλωση και συναυλία, σήμερα Παρασκευή, κορυφώνεται το κινητό φεστιβάλ «Γυρίζουμε την πόλη (ανάποδα), που οργάνωσε το δημοτικό σχήμα. Μετά την Άνω Πόλη, την Τούμπα, τους Αγίους Αποστόλους, το φεστιβάλ φτάνει στο κέντρο της πόλης, στο πάρκο Ξαρχάκου, έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους πρασίνου που έχουν απομείνει.

Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 19:00, απευθύνεται αυτή τη φορά στους κατοίκους του κέντρου, θέτοντας το ερώτημα αν το κέντρο της πόλης μας θα παραμείνει μια γειτονιά, ένας τόπος για να ζεις, ή θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ξενοδοχείο για τουρίστες. Οι ομιλητές κι οι ομιλήτριες θα ανοίξουν τα ζητήματα της στεγαστικής κρίσης και της αύξησης των ενοικίων, θα μιλήσουν για την τουριστικοποίηση και τις προτάσεις της Πόλης Ανάποδα για τα αναγκαία μέτρα περιορισμού και προστασίας των κατοίκων, ενώ θα θυμίσουν και το μεγάλο στοίχημα της πόλης για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στο κέντρο, στον χώρο της ΔΕΘ.

Στις 9 θα ακολουθήσει μια μεγάλη, ανοιχτή συναυλία με τρεις αγαπημένες μπάντες της πόλης, τους Speakeasies’ Swing Band, τη Ρεβάνς και τη Βάσω Βασιλειάδου με τους μουσικούς της.

Την επόμενη ημέρα, το Σάββατοτο φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την τελευταία του εκδήλωση, στο Πάρκο Κρήτης, στο 5ο διαμέρισμα, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας. Η συζήτηση θα στραφεί γύρω από τη μεγάλη μάχη της εποχής μας, τη μάχη ενάντια στην κλιματική κρίση. Οι ομιλητές/τριες θα παρουσιάσουν τις προτάσεις του σχήματος για συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να μειώσουν τη συνεισφορά της πόλης στην κλιματική αλλαγή, αλλά και να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της: κινητικότητα, διαχείριση απορριμμάτων, αστικό πράσινο, τα ίδια δηλαδή ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της κοινότητας. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη και του νεανικού σχήματος Λαϊκόχορδο.

Τέλος, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Πόλης Ανάποδα προγραμματίζεται για το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου, στις 19:00. Η συμμετοχή σε αυτή θα αποτελέσει κι έναν προπομπό του καλού εκλογικού αποτελέσματος που αναμένει το σχήμα, προσδοκώντας να γίνει η έκπληξη αυτών των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου