Addthis

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πρεμιέρα για το Enforcer που γυρίστηκε στη Θεσσαλονίκη


Στην ταινία συμμετέχουν αρκετοί κάτοικοι της πόλης

 Πρεμιέρα για "Το Συνδικάτο" του Ρίτσαρντ Χιουζ με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας. Πρόκειται για μία περιπέτεια δράσης που υποτίθεται ότι διαδραματίζεται στο Μαϊάμι, αλλά το σκηνικό πίσω από την ιλιγγιώδη ταχύτητα των γεγονότων δεν είναι άλλο από διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. Τα γυρίσματα έγιναν την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021 αμέσως μετά το τέλος της μεγαλύτερης καραντίνας. Το λιμάνι της πόλης, η Μηχανιώνα κι άλλες περιοχές έχουν την τιμητική τους εφόσον κάποιος είναι παρατηρητικός, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως συμμετέχουν σε ρόλο κομπάρσου αρκετοί άνθρωποι που μένουν στη νύμφη του Θερμαϊκού και επιλέχθηκαν από την εταιρεία παραγωγής.

 Σχετικά με την κινηματογραφική αξία του έργου ... λίγα πράγματα. Η ιστορία αφορά έναν εκτελεστή που στρέφεται ενάντια στην οργάνωση του για να σώσει ένα νεαρό κορίτσι από το αφεντικό του, που δρα ως επικεφαλής ενός διεθνούς κυκλώματος trafficking. Ο πρωταγωνιστής είναι αποφασισμένος να ρισκάρει τα κεκτημένα και μαζί την ίδια του τη ζωή φτάνοντας ως το τέρμα. Ως υπόθεση μοιάζει θελκτική, ωστόσο στην πράξη το θέαμα αποδεικνύεται κατώτερο των προσδοκιών και δεν αποφεύγει κλισέ κι επαναλήψεις. Αποτελεί όμως μία επιλογή που αρκετοί θα κάνουν στάση λόγω του γεγονότος πως νιώθουν μία σχέση συγγένειας με το έργο.



 Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε το εγχείρημα ως μία κίνηση που θα απογειώσει την πόλη. Η μεταφορά του Hollyhood στη Θεσσαλονίκη γέννησε την αισιοδοξία για θέσεις εργασίας, ωστόσο οι ελπίδες αποδείχθηκαν φρούδες, καθώς συνεργεία από γειτονικές χώρες κατέκλυσαν τους δρόμους της πόλης και τελικά δημιουργήθηκε ένα κυκλοφοριακό κομφούζιο που έφερε νεύρα κι ένταση. Ακολούθησαν νέες προσπάθειες που προσεχώς αναμένονται στις αίθουσες με μικρότερο ενδιαφέρον μέσα στην τρέχουσα σεζόν.

 Η παρουσία του Αντόνιο Μπαντέρας στην πόλη ήταν κάτι που συζητήθηκε έντονα. Αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες θαυμαστές του σπουδαίου ηθοποιού, ενώ καθημερινά ήταν τα ρεπορτάζ σχετικά με τις επιλογές του κατά το διάστημα της παραμονής του. Πιθανώς τα οφέλη στα οποία αποσκοπούν οι αρχές του τόπου να αφορούν κυρίως στον τουρισμό. Το "συνδικάτο" πάντως ελάχιστους έθελξε με την παρουσία του και μένει να φανεί αν εξιτάρει την πόλη για τους λόγους που αναλύθηκαν παραπάνω. Με την ευχή οι επόμενες προσπάθειες αντίστοιχης εμβέλειας να είναι κινηματογραφικά ανώτερες, ώστε να συζητηθούν σε αυτό το πλαίσιο και μόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου