Addthis

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Τα ΒορΟινά επέστρεψαν με φόρα


  Ο κόσμος της Θεσσαλονίκης αγκάλιασε τη γιορτή του κρασιού στο λιμάνι

 Πάνε τρία χρόνια από το τελευταίο μας ραντεβού με τους οινοπαραγωγούς της πόλης και της Βορείου Ελλάδας ακριβώς στο ίδιο σημείο, στην προβλήτα 1 απέναντι από τον Λευκό Πυργό. Η παύση εξαιτίας της πανδημίας αναγκαία, κανείς όμως δε ξέχασε πόσο μεγάλη γιορτή είναι τα ΒορΟινά. Χιλιάδες άτομα βρέθηκαν στον χώρο, ήρθαν σε επαφή με τους παραγωγούς και δοκίμασαν ποικίλες γεύσεις κι αρώματα. Άνθρωποι όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην εκδήλωση που κράτησε για κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες με αμείωτο ρυθμό προσέλευσης καθ΄όλη τη διάρκειά της.

 Για τους Οινοποιούς ήταν μία σπουδαία πρόκληση. Είδαν με χαρά την πλειοψηφία να τολμά και να έρχεται στον χώρο, ώστε να δοκιμάσει τα αποστάγματά τους. Ευγενικοί, απόλυτα επαγγελματίες προσπάθησαν να εξυπηρετήσουν και να ευχαριστήσουν το απαιτητικό κοινό. Oι κουβέντες, τα χαμόγελα, η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε λάτρεις του καλού κρασιού έδωσαν ένα όμορφο χρώμα στη βραδιά, σε συνδυασμό με τα μοναδικά χρώματα του ουρανού που συναντούσε τη θάλασσα, καθώς σκοτείνιαζε.

 Λευκοί, ροζέ και ερυθροί οίνοι αναστάτωσαν τους ουρανίσκους κατά τη δοκιμή τους. Η γευσιγνωσία αποτελεί άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι του event. Παλιές με διαχρονική αξία και νέες ετικέτες βρήκαν πιστούς ακολούθους για το προσεχές διάστημα. Χωροταξικά υπήρχε καλή δομή στην εγκατάσταση που εξυπηρέτησε τις ανάγκες των επαφών μεταξύ των επαγγελματιών και των πολιτών, που θέλησαν να μάθουν τα μυστικά της παραγωγής και παλαίωσης των αγαπημένων τους οίνων.

 

Ο στόχος των διοργανωτών είναι να διαμορφωθεί μία κουλτούρα σχετικά με το κρασί. Η Ελλάδα είναι παραγωγός χώρα. Αρκετοί εξάγουν στο εξωτερικό, έχοντας τεράστια απήχηση και αναγνώριση. Ζητούμενο αυτός ο πλούτος να φτάσει στο σπίτι κάθε κατοίκου και στη συνέχεια αυτός να επιλέξει τι προτιμάει με άξονα το γούστο του. Μένει να φανεί η τάση που θα δημιουργηθεί το προσεχές διάστημα, ώστε να δικαιολογηθεί ο ντόρος που έγινε χθες. Ραντεβού καλώς εχόντων των πραγμάτων σε έναν χρόνο, στο ίδιο σημείο.

 Ως επίλογο ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαν τα παρακάτω μέλη των "Οινοποιών Βορείου ΕλλάδαςΑμπελώνας Καμκούτη, Argyrakis Wines, Αργατία, Βαένι Νάουσα, Διαμαντάκος, Ευστρατία Ταζογλίδου ,Zoinos Winery, Κατώγι Αβέρωφ, Kitrvs Winery & Vineyard, Κτήμα Άλφα, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Βογιατζή, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Κατσαρού, Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, Κτήμα Λειβαδιώτη, Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, Κτήμα Παυλίδη, Κτήμα Πόρτο Καρράς, Κτήμα Στεργίου, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Φλόριαν, Κτήμα Φουντή, Μετόχι Μυλοποτάμου, Μπουτάρη, Oenops, Οινοποιείο Κεχρής, Οινοποιείο Πάντου, Οινοποιείο Ταραλά (Έλινος), Το Κτήμα τ’ Αποστόλη και Tsantali.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου