Addthis

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Στη συναυλία του Κωστή Μαραβέγια στην Αγία Άννα της Βόρειας Εύβοιας

 


Στο σημείο που η φωτιά σταμάτησε μόνο όταν συνάντησε τη θάλασσα, κυριάρχησαν δύο συναισθήματα η ελπίδα και η αισιοδοξία.

 Το Σάββατο το βράδυ στο πλαίσιο του Evia Film Project οι κάτοικοι της Αγίας Άννας και των γύρω περιοχών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πρωτόγνωρο θέαμα στην παραλία του χωριού. Ο Κωστής Μαραβέγιαςambassador της σπουδαίας πρωτοβουλίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κι οι φίλοι του έδωσαν μία μοναδική συναυλία σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ένα event γεμάτο θετική ενέργεια που προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων θαυμαστών του καλλιτέχνη.



 Καθ΄όλη τη διάρκεια των δράσεων, των εκδηλώσεων, των προβολών ο αγαπημένος τραγουδοποιός ήταν στην πρώτη γραμμή με τη σύζυγό του Τόνια Σωτηροπούλου. Με χαμόγελο, με ευγένεια, με απλότητα. Ήταν πρωταγωνιστής σε δεκάδες συζητήσεις για το σινεμά, το περιβάλλον και φυσικά την μουσική. Την ημέρα της συναυλίας μοιράστηκε το άγχος του μαζί μας, καθώς υπήρχε σοβαρή περίπτωση βροχόπτωσης. Τελικά όμως όλα κύλησαν ομαλά και παρουσίασε ένα υπέροχο θέαμα. Στη σκηνή μαζί του βρέθηκαν οι Γιώργος Παπαγεωργίου, Ξένια Ντάνια και Ελένη Αράπογλου.

 
Σίγουρα ήταν το πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού για την τοπική κοινωνία. Έβλεπες παιδιά που μόλις περπάτησαν και ηλικιωμένους να κουνιούνται στους ρυθμούς των τραγουδιών, να χαμογελούν, να διώχνουν από πάνω τους τη θλίψη, την μελαγχολία, τη στεναχώρια έναν χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου. "Πιο χαμηλά Λόλα", "Πού να βρω μια που να σου μοιάζει", "Δε ζητάω πολλά", "Φίλα με ακόμα" ... Όλοι τους τραγούδησαν, χόρεψαν, ενδεχομένως εκτονώθηκαν. Ένιωσα πως το είχαν ανάγκη όσο τίποτα άλλο στο ξεκίνημα αυτού του καλοκαιριού.


 Ο ίδιος ο Μαραβέγιας έδειξε την ευαισθησία του και ανάμεσα στα πολλά σχόλια είπε προς τα "αδέλφια" του, όπως συχνά τα χαρακτήριζε: "Επιστρέφω σε έναν τόπο που τραγούδησα πριν τρία χρόνια με ελπίδα και συγκίνηση. Εύχομαι αυτή η ενέργεια να είναι η αρχή της αναγέννησης για τον πολύπαθο αυτόν τόπο". Φυσικά καταχειροκροτήθηκε και το πάρτυ συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα με το ελαφρύ αεράκι να δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο κι ένα μοναδικό χρώμα στη βραδιά. 

 Το μεγαλύτερο κέρδος αυτού του πενταήμερου Φεστιβάλ ήταν τα πρόσωπα των ανθρώπων στην Αιδηψό, στη Λίμνη, στην Αγία Άννα. Αποκορύφωμα μία συναυλία που οι ντόπιοι θα θυμούνται για πολλά χρόνια. Ραντεβού του χρόνου λοιπόν, στο ίδιο μέρος εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου