Addthis

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Μια εικόνα... χίλια πίξελς

Ανακατεύοντας τις σκέψεις στο κεφάλι μου έρχονται συνέχεια μπροστά αυτές που σχετίζονται με τις αξίες. Δεν χρειάζεται να παλέψεις για τα χρήματα, δε θα σε θυμάται κανείς για αυτά. Αυτό που μένει ως αποτύπωμα σου σε αυτόν τον κόσμο θεωρώ πως είναι το τι άνθρωπος είσαι, τι πιστεύεις και πως το υποστηρίζεις. Αξίες όπως η οικογένεια, η φιλία κι η αγάπη είναι βασικοί πυλώνες στη ζωή μας που έχουν από πολλούς (τους περισσότερους) ξεχαστεί. Έχουμε την υποχρέωση να μη τις παραμελούμε και να αγωνιζόμαστε για αυτές χωρίς να τα θυσιάζουμε όλα στον βωμό του πλούτου. 
Παρακολουθώντας την ταινία "Ευτυχία" του Άγγελου Φραντζή στην μεγάλη οθόνη μεσοβδόμαδα συνειδητοποίησα πόσο πολύ με ελκύει η εποχή εκείνη, κοντά στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Οι ρεμπέτες, οι τόσο αυθεντικοί αυτοί άνθρωποι είχαν πάνω απ' όλα την τιμή, την οικογένεια και την τέχνη τους. Με τα χρήματα να είναι απλά μέσο επιβίωσης και όχι αυτοσκοπός, αφού όλοι είμαστε περαστικοί από αυτόν τον τόπο. 
Τη ζωή του ο καθένας την περπατάει όπως θέλει. Απλώς χρειάζεται να έχεις έναν στόχο, να ακολουθείς τις δικές σου αξίες και να πατάς γερά στα πόδια σου.

19/1/2020
Τάσος Τσιφτσής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου