Addthis

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Δύο αληθινά σπουδαίες ταινίες αυτήν την εβδομάδα

 


Το συγκλονιστικό πολιτικό θρίλερ της Τζασμίλα Ζμπάνιτς Κβο Βάντις, Άιντα;, για ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της πρόσφατης ευρωπαϊκής Ιστορίας κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στο Ολύμπιον.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, μη χάσετε την ταινία Δεν υπάρχει κακό του Μοχάμαντ Ρασούλοφ, που θριάμβευσε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου κερδίζοντας τη Χρυσή Άρκτο το 2020.

Συνεχίζονται στις αίθουσες του Φεστιβάλ:

 

-        Το Dune, η συγκλονιστική εκδοχή του Ντενί Βιλνέβ στο διάσημο sci-fi αριστούργημα του Φρανκ Χέρμπερτ (αίθουσα Σταύρος Τορνές).

 

-        Ατυχές πήδημα ή παλαβό πορνό, η θεότρελη κοινωνική σάτιρα του Ράντου Ζούντε (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

 

-        Κολέκτιβ, το ντοκιμαντέρ του Αλεξάντερ Νανάου, ένας φόρος τιμής στο ιερό λειτούργημα της δημοσιογραφίας (αίθουσα Τζον Κασσαβέτης).

 

-        H γυναίκα που έφυγε, το φιλμ του κορεάτη Χονγκ Σανγκ-σου που βραβεύτηκε με την Αργυρή Άρκτο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου το 2020. Πριν από την ταινία προβάλλεται το μικρού μήκους φιλμ À la carte των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα.

Σας περιμένουμε στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Ολύμπιον και την Αποθήκη 1!

Οι αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και η είσοδος στις κινηματογραφικές αίθουσες γίνεται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης. Βρείτε τις αναλυτικές οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο στις αίθουσες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ΕΔΩ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος: 7,5€

Τρίτη & Πέμπτη 1+1: 7,5€

Φοιτητικό & κάρτα ανεργίας: 6€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου