Addthis

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Νέα εποχή, Cinobo


Cinema No Borders, δηλαδή Cinobo, ονομάζεται η νέα ελληνική συνδρομητική streaming πλατφόρμα η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της στο www.cinobo.com και είναι προσβάσιμη σε Ελλάδα και Κύπρο. Εκτός από το site η θέαση ταινιών στο Cinobo γίνεται και μέσω της εφαρμογής σε smartphone (Αndroid, iOS), tablet και Smart TV (Android, LG).

Η φρέσκια άφιξη στο χώρο της ψυχαγωγίας φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο που παρακολουθούμε σινεμά στην Ελλάδα. Με ένα scroll στην κεντρική σελίδα του Cinobo, αφού έχετε κάνει λογαριασμό ώστε να δοκιμάσετε δωρεάν τις υπηρεσίες του για 14 ημέρες (η μηνιαία συνδρομή βρίσκεται στα € 7,99), θα βρείτε εκατοντάδες επιλογές ταινιών όλων των ειδών του arthouse και ανεξάρτητου κινηματογράφου. Όλες με ελληνικούς υπότιτλους, διαθέσιμες και εκτός σύνδεσης για on the go θέαση. Η ποιότητα είναι υψηλής ευκρίνειας (HD) με 5.1 surround ήχο.

Η κατηγοριοποίηση των ταινιών δε γίνεται μόνο με βάση το είδος αλλά και θεματικά. Έτσι υπάρχει για παράδειγμα η αφιερωμένη στη δεκαετία του '80 συλλογή «Eighties», αλλά και εκείνη με τον τίτλο «Los Thrillers», στην οποία βρίσκονται ταινίες γεμάτες σασπένς. Όπως το «Κανείς δεν Μπορεί να μας Σώσει» του Ροδρίχο Σορογκογιέν ή το βραβευμένο με Όσκαρ ξενόγλωσσης «Μυστικό στα Μάτια της» (Χουάν Χοσέ Καμπανέλα) με τον Ρικάρντο Νταρίν. Οι οσκαρικές επιλογές δεν τελειώνουν εκεί, μιας και στο Cinobo βρίσκονται ακόμα πρόσφατα βραβευμένες από την Ακαδημία ταινίες, όπως το «Moonlight» (Μπάρι Τζένκινς) και το «Σπίτι Δίπλα στη Θάλασσα» (Κένεθ Λόνεργκαν).

Οι σινεφίλ με εκλεκτικά γούστα θα πρέπει να μελετήσουν με προσοχή την ενότητα «Πάμε Φεστιβάλ». Εκεί συνυπάρχουν σπαρακτικά φιλμ όπως τα «Ραγισμένα Όνειρα» (Φέλιξ Βαν Γκρόνινγκεν) και ο «Εγωιστής Γίγαντας» (Κλίο Μπάρναρντ), με τα αριστουργηματικά «Νερούδα» (Πάμπλο Λαραΐνκαι «Παρελθόν» (Ασγκάρ Φαραντί).

Φυσικά από την πλατφόρμα δε λείπουν και οι σπουδαίοι σκηνοθέτες. Τζιμ ΤζάρμουςΓιώργος ΛάνθιμοςΚλερ Ντενί και Λιν Ράμσεϊ είναι μονάχα μερικοί από τους δημιουργούς που εκπροσωπούνται στο Cinobo με περισσότερες από μία ταινίες. Να ιδανική ευκαιρία να δείτε διαδοχικά τον «Αστακό» και το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»... Σημειώστε δε πως υπάρχει πληθώρα κλασικών φιλμ αμίμητων auteurs όπως τα «400 Χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό και τα «Φτερά του Έρωτα» του Βιμ Βέντερς.
Όσον αφορά τον εγχώριο κινηματογράφο, το Cinobo σε συνεργασία με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου φιλοξενεί όλες τις ελληνικές ταινίες που απέσπασαν το βραβείο Ίρις καλύτερης ταινίας, από τον «Κυνόδοντα» μέχρι τη «Μικρά Αγγλία» (Παντελής Βούλγαρης) και το «Γιο της Σοφίας» (Ελίνα Ψύκου).
Τέλος, από τις 17/3 η πλατφόρμα εγκαινιάζει την κατηγορία «Πρεμιέρες Cinobo» με το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ «Στη Γη του Άγριου Μελιού» (Λιούμπομιρ Στεφάνοφ & Τάμαρα Κοτέφσκα), ενώ θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον σκηνοθέτη των οσκαρικών «Παράσιτων» Μπονγκ Τζουν-χο, καθώς επίσης στην Ανιές Βαρντά και τον Τσάρλι Τσάπλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου