Addthis

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Οι προβλέψεις μας για τα OSCARs


- Kαλύτερη ταινία: Θεωρώ, πως πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο το " Τρεις πινακίδες, έξω από το Έμπινγκ, στο Μίσσουρι ". Από κοντά το ιδιαίτερο, " The Shape of Water " του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, που μάλλον πάει για το αντίστοιχο Βραβείο της σκηνοθεσίας.

- Α΄ανδρικού ρόλου: Ακλόνητο φαβορί μετά τις Χρυσές Σφαίρες και τα Βραβεία BAFTA, ο Γκάρυ Όλντμαν, για την ερμηνεία του στο Darkest Ηour.

- Σκηνοθεσία: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το φαβορί είναι ο Γκ. Ντελ Τόρο για το Shape of Water κι εφόσον επαληθευτεί, θα γίνει ο τρίτος Μεξικανός την τελευταία εξαετία που κατακτά το αντίστοιχο αγαλματίδιο.


- Α΄γυναικείου ρόλου: Στα δικά μου μάτια, το Βραβείο έπρεπε να παιχτεί ανάμεσα στην Φράνσις ΜακΝτόρμαντ και την Μέρλιν Στριπ. Η πρώτη ωστόσο, δίνεται ως ακλόνητο φαβορί κι η δεύτερη πολύ μακριά στις προτιμήσεις (δυστυχώς).

- B΄ανδρικού ρόλου: Mάχη μεταξύ Σαμ Ρόκγουελ (Tρεις πινακίδες) και Γουίλεμ Νταφόε (Florida Project). Εδώ μπορούμε να δούμε μία μίνι έκπληξη.

- Β΄γυναικείου ρόλου: Η Άλισον Τζάνευ, για την ερμηνεία της στο I, Tonya νομίζω πως θα είναι η τελική νικήτρια και θα επιβεβαιωθούν τα σχετικά προγνωστικά. Aξιόλογη κι η ερμηνεία της Οκτάβια Σπένσερ στο Shape of Water.


- Κινουμένων σχεδίων: Το Κoko παρουσιάζεται ως ακλόνητο φαβορί κι αναμένεται να επαληθευτεί.


- Διασκευασμένο σενάριο: Το Call me by your name, αναμένεται κι εδώ να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά.


- Ξενόγλωσσης ταινίας: Ως φαβορί δίνεται το " Μία Φανταστική Γυναίκα ". Δυστυχώς δεν κατάφερε να με αγγίξει. Θεωρώ αδικία να μην είναι στην τελική πεντάδα, το Ιn The Fade του Φατίχ Ακίν. Από τα Square, Loveless, Ιnsult, Οn body and soul, θα επέλεγα το πρώτο και το αγαλματίδιο στον Έστλουντ.

Τα υπόλοιπα Βραβεία αφορούν τεχνικά χαρακτηριστικά και φαβορί δίνονται ταινίες, όπως η Δουνκέρκη, το Blade Runner 2049, το Shape of Water, με συνολικά 13 υποψηφιότητες κι η Αόρατη Κλωστή ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου