Addthis

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

23o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Προτάσεις β΄μέρος)


To πρώτο μισό του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε. Μέσα σε συνθήκες ακραίου καύσωνα οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν την προσπάθεια τόσο στις εννέα θερινές αίθουσες, όσο και στην online πλατφόρμα. Εμείς περνάμε στο δεύτερο μέρος των προτάσεών μας αρχής γενομένης από σήμερα ...

Τετάρτη 30 Ιουνίου

Από το πρόγραμμα των διαδικτυακών προβολών πρότασή μας η "Φούσκα" της Βάλερι Μπλάνκενμπιλ. Φλόριντα. Μία κοινότητα συνταξιούχων σε ένα μάθημα ζωής. Ένας βαθύς στοχασμός για το αμερικανικό όνειρο, τον τρόπο ζωής, το γήρας και τον θάνατο. Στις αίθουσες ξεκινώ με το Ναταλί (21:15). Χρυσή Αυγή-Υπόθεση όλων μας της Ανζελίκ Κουρούνης. Παίρνει μέρος στο Διεθνές Διαγωνιστικό. Η συνέχεια του πρώτου ντοκιμαντέρ που είδαμε το 2015. Εναλλακτική LUX του Ματέο Ιμπάρα στον Τζον Κασσαβέτη (21:15). Γενεύη 2019. Το Παγκόσμιο Απελευθερωτικό μέτωπο, η αστυνομία κι ο στρατός ...

Πέμπτη 1 Ιουλίου

Ιντερνετικά επέλεξα το "Ενθύμιον" του Νίκου Ζιώγα. Ένα λυρικό ντοκιμαντέρ, μία ελεγεία στην Ήπειρο που χάνεται. Δύο επιλογές μας από τις προβολές στις αίθουσες των Θερινών. Στις 21:15 η Μαριάννα Κακαουνάκη έρχεται στη Θεσσαλονίκη με τους "Αόρατούς" της στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης στο Λιμάνι, ενώ εναλλακτικά μπορούμε να πάμε στο Άλεξ για τους "Χρήστες" της Νατάλια Αλμάδα. Ένα ταξίδι εμβύθισης στην καρδιά της μεταβαλλόμενης σχέσης στην καρδιά της μεταβαλλόμενης σχέσης μας με τον κόσμο.

Παρασκευή 2 Ιουλίου

Από την πρώτη κατηγορία η "Φωλιά" των Φελίπε Σιγάλα και Γιοσεφίνα Πέρες-Γκαρσία από τη Χιλή. Μία διαρκής προσπάθειας προσαρμοστικότητας στα νέα δεδομένα της εποχής. Ένα μεθυστικό οικολογικό δράμα που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Kι από εκεί στο "Latin Noir" του Ανδρέα Αποστολίδη (21:30 Τορνές). Αυταρχικές κυβερνήσεις και αστυνομικό μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική. Μία επιλογή που δε θα σας απογοητεύσει.

Σάββατο 3 Ιουλίου

Μαγκαλούφ-Μία πόλη φάντασμα του Μιγκέλ Άγχελ Μπλάνκα στην πλατφόρμα. Μία κοινότητα που καλείται να επιβιώσει σε ένα "τουριστικοποιημένο" περιβάλλον. Τι σημαίνει να είσαι τουρίστας στην Ευρώπη. Βράδυ 21:15 ραντεβού στο Άλεξ για να γουστάρουμε τους "Μπιτλς στην Ινδία" των Ατζόι Μπόσε και Πίτερ Κόμπτον. Ένα ταξίδι, ένα ανεπανάληπτο δημιουργικό ξέσπασμα. Να κλείσει με πάθος κι ένταση ο μαραθώνιος.

Κυριακή 4 Ιουνίου

Ξεκίνημα με "Τέκνα της Μαφίας" της Σοφία Λουβαρά. Ένας θαρραλέος δικαστής μάχεται ενάντια στην μαφία στην Καλαμβρία της Ιταλίας. Κλείσιμο στον θερινό Τζένη Καρέζη του Δήμου Παύλου Μελά. Στο κυνήγι της παιδικής ηλικίας των Μάνγκαρετ Μάνζερ Λουμπ και Ίντερ Γουάρμφελντ. Καλή συνέχεια του καλοκαιρινού υβριδικού Φεστιβάλ και καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους. Εμείς συνεχίζουμε να τα λέμε με τις καθημερινές ανταποκρίσεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου