Addthis

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Θεσσαλονίκη σημαίνει ... θερινό σινεμά


Ο Ιούνιος θύμισε περισσότερο Φθινόπωρο, παρά Καλοκαίρι. Ο Ιούλιος όμως μπήκε με έξαλλη διάθεση κι ο κόσμος στο άστυ τρέχει σαν τρελός. Όταν τα φώτα σβήνουν κι η δουλειά τελειώνει, οι Θεσσαλονικείς οργανώνουν τις βραδινές τους αποδράσεις. Πού καταλήγουν; Σε κάποια από τις δεκάδες ταράτσες, που δημιουργήθηκαν την τελευταία διετία και φυσικά στα θερινά σινέμα, που ενδείκνυνται εκτός των άλλων και για τους καπνιστές.

Η πόλη μας έχει άλλωστε αρκετά απ΄αυτά, ενώ η πρωτοβουλία του " Σινεμά με Θέα " συνεχίζεται για δεύτερη διαδοχική χρονιά, σε συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου μουσικής, στην ταράτσα του τελευταίου. Το Ναταλί στην παραλία, απέναντι από τις Ομπρελίτσες, σήμα κατατεθέν. Το Άλεξ στη συμβολή των οδών, Ιασωνίδου με Ολύμπου, το Αύρα στην παραλία της Καλαμαριάς στην Αρετσού, αυτό του Πανοράματος, της Πυλαίας, το Ελληνίς με φόντο τον Πύργο του ΟΤΕ, αλλά και το Απόλλων στα όρια Βασιλίσης Όλγας με Βασιλέως Γεωργίου.

Χώροι έτοιμοι να υποδεχτούν πλήθος κόσμου, που θέλουν να απολαύσουν μία ταινία, είτε της εποχής, είτε ρετρό στη μεγάλη οθόνη, παρέα με μία παγωμένη μπύρα, ένα κοκτέιλ, ένα ποτό ή ό,τι άλλο της αρεσκείας τους. Καλή παρέα, οργάνωση, χαμόγελα κι απόλαυση. Μία διέξοδος διαφυγής, μέσα στην ένταση της καθημερινότητας και τον υδράργυρο, που ανεβαίνει απειλητικά, ξεπερνώντας τις τελευταίες ημέρες τους 35 βαθμούς. Βλέπετε, δεν είναι μόνο η Χαλκιδική.

Και το φετινό καλοκαίρι έρχονται πραγματικά αξιόλογες ταινίες. Πρόσφατα παρακολούθησα τον Πρόεδρο του Σαντιάγκο Μίτρε, νωρίτερα την κωμωδία, " Μαμά από το Πουθενά ", με πρωταγωνιστή τον Κριστιάν Κλαβιέ, ενώ στο πρόγραμμα μου για τις επόμενες ημέρες έχω το C΄est la vie, αλλά και το " Αγαπώντας τον Πάμπλο ... ", με την ιστορία του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ένας ιδιαίτερος τρόπος να απολαμβάνεις τις διακοπές σου.

Mία για πολλούς άγνωστη πτυχή της Θεσσαλονίκης, που αν τη γνωρίσεις δύσκολα την αφήνεις. Έτσι το τοπίο μετατοπίζεται από τις κλειστές σκοτεινές αίθουσες, κάτω από το φως του φεγγαριού, υπό τον ήχο ενός αθόρυβου αέρα, που μονάχα νιώθεις. Αυτό σημαίνει ... Θερινό Σινεμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου