Addthis

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Tα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης

  


Υπήρχε μία εποχή που στην πόλη υπήρχε κινηματογράφος σε κάθε γειτονιά. Η τηλεόραση και στη συνέχεια τα video, τα dvd και το streaming άλλαξαν την εμπειρία της θέασης.

 Η πανδημία έβαλε δύσκολα στις χειμερινές αίθουσες κι αρκετές δυστυχώς δεν τα κατάφεραν κι έκλεισαν. Τα θερινά σινεμά όμως είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση. Η θέαση μίας ταινίας σε ανοιχτό χώρο είναι μονάχα ένα μέρος της απόλαυσης. Ο έναστρος ουρανός, η μπύρα ή το coctail, το φαγητό, για αρκετούς το κάπνισμα κάνουν την εμπειρία της προβολής μία "φθηνή έξοδο" με καλή παρέα. Στις παρακάτω σειρές θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε που μπορούμε να αποδράσουμε στη Θεσσαλονίκη.

CINE ALEX



 Στη διασταύρωση των οδών Ολύμπου και Ιασωνίδου βρίσκεται ένας ιστορικός κινηματογράφος της πόλης με μακρά διαδρομή. Το "Cine Alex" ξεπέρασε και τα 50 χρόνια ζωής κι εξωτερικά ανακαινισμένο χρωματίζει τις βραδιές μας σε ένα ανανεωμένο περιβάλλον. Η χωρητικότητά του είναι περίπου 250 θέσεις και το χαλίκι μας ταξιδεύει νοερά μακριά από το κέντρο. Στον χώρο υπάρχει κυλικείο, ώστε να συνοδεύουν τις προβολές μας παγωμένη μπύρα, ποπ κορν, hot dog, σνακς και κοκτέιλ από τα μαγικά χέρια του Μπάμπη. Αποτελεί όαση τις καυτές νύχτες του καλοκαιριού και δεν είναι τυχαίο πως κάτοικοι από τον Βαρδάρη μέχρι την Άνω Πόλη και τα Πανεπιστήμια το προτιμούν και το στηρίζουν διαχρονικά.

Ολύμπου με Ιασωνίδου

2310 269403

Θερινό ΝΑΤΑΛΙ



 Σε κομβική τοποθεσία απέναντι από τις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην νέα παραλία. Δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις τη βόλτα σου με την προβολή μίας ταινίας. Ένας κινηματογράφος με τεράστια χωρητικότητα, εξαιρετικό προσωπικό, πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κι ένα πλήρες κυλικείο για να καλύψει όλα τα γούστα. Βρεθήκαμε φέτος στον χώρο για την προβολή του "Top Gun:Maverick" και πραγματικά η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Η αίσθηση του κήπου και οι παρακείμενες πολυκατοικίες μας ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη του παρελθόντος και η αίσθηση του μαζί και της επικοινωνίας κυριαρχεί.

Μεγάλου Αλεξάνδρου 3

2310 829457

AΠΟΛΛΩΝ θερινός



 Λίγο πιο πάνω συναντάμε τον "Απόλλωνα" με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ένα κρυμμένο διαμάντι στην οδό Σαρανταπόρου πάνω από τη Βασιλέως Γεωργίου. Διατηρεί τον χαρακτήρα του σινεμά της γειτονιάς, κρατάει τον κόσμο της περιοχής δεμένο μαζί του και προσελκύει κύματα νέων σινεφίλ. Κάθε Δευτέρα στον χώρο γίνονται οι προβολές της κινηματογραφικής Λέσχης "Kemes". Δεν είναι λίγοι μάλιστα οι κάτοικοι από τη Χαριλάου, την Τούμπα, την Τριανδρία που κατηφορίζουν σε αυτόν. Μία ακόμα επιλογή απόδρασης και απόλαυσης της κινηματογραφικής εμπειρίας στην πόλη. 

Σαραντοπόρου 4

2310 828642

Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς



 Με φόντο τον Πύργο του ΟΤΕ απολαμβάνουμε τις προβολές μας στο Ελληνίς. Υπάρχει κι η δεύτερη αίθουσα στην ταράτσα στο Βελλίδειο. Απέναντι από τη ΧΑΝΘ, το Βυζαντινό Μουσείο και δίπλα στη Διεθνή Έκθεση αποτελεί σταυροδρόμι συναντήσεων με αφορμή την παρακολούθηση μίας ταινίας. Μεγάλη χωρητικότητα, άνεση, χαλίκι κι εδώ. Μας καλεί να δοκιμάσουμε την εμπειρία και σε ένα ιδανικά διαμορφωμένο περιβάλλον. Πάρτε τη θέση, την μπύρα σας κι η επόμενη προβολή ξεκινάει ...

Λεωφόρος Στρατού 11

2310 280828

Σινεμά με θέα στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής

 Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής έχει καθιερώσει την εμπειρία της θέασης σε μία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης. Εκεί θυμόμαστε ταινίες που στιγμάτισαν την κινηματογραφική σεζόν με θέα ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη κι ένα αεράκι που πραγματικά αναζωογονεί. Η συγκεκριμένη αυτοσχέδια αίθουσα συμμετείχε και στο περσινό καλοκαιρινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από Έλληνες και ξένους θεατές. Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν όλες οι προβολές σε αυτόν τον χώρο είναι sold out.

Οι υπόλοιπες αίθουσες κι επίλογος

 Εκτός από τις παραπάνω υπάρχουν κι άλλες ευχάριστες εκπλήξεις. Τα δημοτικά "σινέ Πυλαία και Πανόραμα", η "Αύρα" στην Αρετσού της Καλαμαριάς και στα δυτικά ο "Παράδεισος" στη Νεάπολη, το θερινό του Ωραιοκάστρου και το "Άλσος" στις Συκιές. Επιλογές για όσους αγαπούν το σινεμά και θέλουν να βγουν απόψε το βράδυ, αλλά και κάθε μέρα. Είναι ακόμα Ιούλιος και σίγουρα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη οι θερινοί θα είναι ανοιχτοί και θα σας περιμένουν για να δώσουν νόημα στις βραδιές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου