Addthis

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Προβλέψεις και θέλω για τα OSCARs


H τελετή των OSCARs πλησιάζει. Έμειναν λίγες ημέρες κι εμείς δίνουμε τις προβλέψεις, αλλά και τις προτιμήσεις μας για τις κυριότερες κατηγορίες. Με χαρά θα περιμένω στα σχόλια και τις δικές σας τοποθετήσεις ...

Καλύτερη ταινία: Νομίζω πως το αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι το Nomadland. Θεωρώ πως θα σαρώσει μία σειρά από Βραβεία κι η απόδοσή του θα θυμίσει την ανάλογη περσινή του "Parasite". Το έργο της Κλόε Ζάο θα θριαμβεύσει.

A΄γυναικείος ρόλος: Ως φαβορί παρουσιάζεται η Kάρεϊ Μάλιγκαν για την ερμηνεία στο "Promissing Young Woman". Eδώ όμως υπάρχουν δύο βαριά ονόματα στις υποψηφιότητες. Η Βαιόλα Ντέιβιτς για το "Ma Rainey΄s Black Bottom" κι η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ για το Nomadland. Την αμαρτία μου θα τη γράψω: Στην τελευταία θα το έδινα.

Α΄ανδρικός ρόλος: Έγραψα μερικά πράγματα για τον Τσάντγουϊκ Μπόουσμαν. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω πως έχει φύγει από τη ζωή. Θεωρώ πως θα είναι ο μεγάλος νικητής για την ερμηνεία του στο "Ma Rainey΄s Black Bottom". Τελευταία ανεβαίνει η μετοχή του Ριζ Αχμέντ (μετά κι από τη δήλωση υπέρ του από τον Χόακιν Φοίνιξ) για το "Sound of Metal".

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Θα ήθελα πάρα πολύ να τιμηθεί ο Τόμας Βίντεμπεργκ για το "Druk". Ακλόνητο φαβορί και κατά συντριπτικό ποσοστό νικήτρια η Κλόε Ζάο για το "Nomadland". Δίκαια.


Πρωτότυπο Σενάριο: "Η Δική των 7 του Σικάγο" του Άαρον Σόρκιν. Πρέπει να κερδίσει κάτι κι αυτή η μεγάλη επιτυχία του Netflix.

Διασκευασμένο Σενάριο: Eδώ (κι εδώ) φαβορί δίνεται το Nomadland. Nομίζω εδώ θα γίνει η έκπληξη και το Χρυσό Αγαλματίδιο θα λάβει το Father των Φλόριαν Ζέλερ και Κρίστοφερ Χάμπτον.

Β΄γυναικείου: Νομίζω εδώ είναι η κατηγορία του Minari. Η γιαγιά "μας" Λι Αϊζάκ Τσανκ νομίζω θα είναι μεγάλη νικήτρια. Αυτή θέλουμε και να είναι για μία εξαιρετική ερμηνεία.

Β΄ανδρικού: Σάσα Μπάρον Κοέν για τη "Δική των 7 του Σικάγο" ή Ντάνιελ Καλούα για το "Judas and the Black Messiah"; Νικητής θέλουμε να είναι ο πρώτος. Οι στοιχηματικές μας δίνουν σε ένα πρόωρο exit poll τον δεύτερο.

Μοντάζ: Η δίκη των 7 του Σικάγο οριακό φαβορί έναντι το "Sound of Metal". Θα θέλαμε νικητή τον Γ.Λαμπρινό για το Father.

Διεθνής Ταινία: Εδώ Τόμας Βίντεμπεργκ και Ματς Μίκελσεν δεν έχουν αντίπαλο. "Druk, Druk, Druk"....

Ντοκιμαντέρ: Έχω δώσει μεγάλη έμφαση στο "Μy Octopus Teacher" του Netflix. Αυτό θεωρώ και θέλω να κερδίσει.

Κινούμενο σχέδιο μικρού μήκους: Κι εδώ έχω άποψη και το έχω σημειώσει στο κείμενό μου. "If anything happens I love you". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου