Addthis

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Χρυσές Σφαίρες "θέλω" και πιθανότητες


Σήμερα 28/2 είναι προγραμματισμένη η τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών. Πάμε να δούμε τις βασικότερες κατηγορίες και να αναλύσουμε κάποια δεδομένα.

Καλύτερη ταινία (δράμα): Από τα δύο φαβορί τάσσομαι υπέρ του Nomadland της Kλόι Ζάο. Εκτιμώ ωστόσο ότι νικητής θα είναι "Η δίκη των 7 του Σικάγο" του Άαρον Σόρκιν. Στα OSCAR δε περιμένω αντιστροφή των ρόλων.

Kαλύτερος Ηθοποιός (δράμα): Μεγάλο νικητής ο Chadwick Boseman (Ma Rainey΄s Black Bottom) στον τελευταίο ρόλο της ζωής του. Βραβείο φόρος τιμής.

Καλύτερη Ηθοποιός (δράμα): Στα δικά μου μάτια η Frances McDormand (Nomadland) είναι το φαβορί απέναντι στην ιδιαίτερα αγαπητή Viola Davis (Ma Rainey΄s Black Bottom). Στις στοιχηματικές εταιρίες τις τελευταίες ώρες ωστόσο μεγάλη πτώση έχει η Carey Mulligan (Promising Young Woman).

Β΄ανδρικού ρόλου: Πολύ θα ήθελα ο μεγάλος νικητής να είναι ο Σάσα Μπάρον Κοέν για την ερμηνεία του στη Δίκη των 7 του Σικάγο. Φαβορί όμως αυτή τη στιγμή δίνεται ο Daniel Kaluuya (Judas and the Black Messiah).


Καλύτερη σκηνοθεσία: Νομίζω η Κλόι Ζάο και το Nomadland θα είναι η μεγάλη νικήτρια. Ο Ντέιβιντ Φίντσερ και το Mank έπονται, αλλά ...

Καλύτερο σενάριο: Eδώ είναι η κατηγορία του Άαρον Σόρκιν για τη Δίκη των 7 του Σικάγο.

Ξενόγλωσση ταινία: Θα ήθελα μεγάλος νικητής να είναι ο Τόμας Βίντεμπεργκ και το Another Round. Φαβορί είναι το Minari του Lee Isaac Chung από τη Νότια Κορέα κι αναμένεται να κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου