Addthis

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Τι θα δούμε στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (μέρος Α)


Η άνοιξη μπήκε, από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη γράφω τις παρακάτω σειρές με αφορμή το 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που λαμβάνει χώρα στη Νύφη του Θερμαικού από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή. Όπως κι αυτό του Κινηματογράφου δίνει ζωή στην πόλη μας και την δυνατότητα στον κόσμο να δει ταινίες, να ευαισθητοποιηθεί και να κάνει δεύτερες σκέψεις για ό,τι ζούμε.

1η μέρα Παρασκευή 11/3


17:30 αίθουσα John Cassavetes- Η Λαμπεντούζα τον χειμώνα (Jakob Brosmann): Σε ένα νησί της Ιταλίας, διαδραματίζεται ένα κοινωνικό θρίλερ. Οι τουρίστες έχουν αποχωρήσει. Οι μετανάστες μεταφέρονται αεροπορικά για σωθούν. Λίγοι πλην τολμηροί μάχονται για την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη.

22:30 αίθουσα Pavlos Zannas- Aπό σήμερα και μπρος (Sharon Shattuck): Η σκηνοθέτρια επιστρέφει σπίτι της λίγο πριν τον γάμο της. Αιτία της επίσκεψής της, να μάθει πως ο διεμφυλικός πατέρας της κι η στρέιτ μητέρα της είναι ακόμα μαζί.

2η μέρα Σάββατο 12/3


15:30 αίθουσα Frida Liappa- Electroboy (Marcel Gisler): Ένας νεαρός άντρας ξεκινά να κατακτήσει τον κόσμο, παρ΄όλα αυτά η ζωή του μετατρέπεται σε φυγή από την ίδια του τη ζωή ...

23:00 αίθουσα Olympion- Tριάμισι λεπτά, δέκα σφαίρες (Marc Silver): Φιλμ που θίγει το ευαίσθητο θέμα του ρατσισμού μεταξύ λευκών και μαύρων. Με αφορμή ένα επεισόδιο σε ένα βενζινάδικο, γίνεται εύκολα κατανοητό πως οι αρρωστημένες προκαταλήψεις μπορούν να καταλήξουν σε τραγωδία.

3η μέρα Κυριακή 13/3


15:00 αίθουσα Stavros Tornes- Working Dancers ( C. Bousboura-J. Heimann): To στόρυ διαδραματίζεται στο Μπουένος Άιρες. Εντυπωσιακές χορογραφίες, πρωτότυπα τραγούδια και σύγχρονη μουσική της Λατινικής Αμερικής, αποκαλύπτουν την ομορφιά του χορού μέσα από τη ζωή.

20:00 αίθουσα Tonia Marketaki- Τeriade ( Σίμος Κορεξενίδης): Στρατής Ελευθεριάδης/ Teriande (Λέσβος 1897- Παρίσι 1983). Έργα κι ημέρες ενός ανθρώπου, που έγραψε τη δική του ιστορία στην Μυτιλήνη, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Αξίζει να το δείτε.

20:30 αίθουσα Ολύμπιον-  Stalin's Daughter (Jobst Knigge): Ένα παιδί που γεννήθηκε κάτω από αξιοσημείωτες συνθήκες κι υποχρεώθηκε να ενηλικιωθεί έχοντας υποστεί τις επιπτώσεις των πράξεων του πατέρα της.

4η μέρα Δευτέρα 14/3


15:30 αίθουσα Stavros Tornes- Floter Europa (Vladimir Tomic): Κύμα προσφύγων φτάνει στην Κοπεγχάγη, καθώς ο πόλεμος Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μαίνεται. Κάποιοι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ζήσουν σε ένα πλοίο (Floter). Κοινωνικό φιλμ, που καταδεικνύει τον αγώνα του ανθρώπου για να ζήσει.

23:00 αίθουσα Stavros Tornes- Α Syrian Love Story (Sean Mcalister): Δύο νεαροί γνωρίζονται στη φυλακή. Μέσα από την ταινία βλέπουμε, ένα ταξίδι ελπίδας, ονείρων και συγχρόνως απελπισίας, τόσο για τους δύο νέους, όσο και για την πατρίδα.

5η μέρα Τρίτη 15/3


15:30 αίθουσα Stavros Tornes Starless Dreams (Μehdad Oskouei): Iρανικής παραγωγής, παρακολουθούμε τέσσερα φυλακισμένα ανήλικα κορίτσια. Ανυπόφορη η ζωή στη φυλακή, φοβούνται όμως το μετά. Εύχονται πάντως Πρωτοχρονιά να κάνουν με τους δικούς τους. Κοινωνικό δράμα.

20:30 αίθουσα Ολύμπιον- Χρυσή Αυγή (Ανζελίκ Κουρούνη): Tι έχει στο κεφάλι του ένας χρυσαυγίτης; Μία δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την υπόθεση και προσπαθεί να καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τι εστί Χρυσαυγίτης ...

20:30 αίθουσα Frida Liappa- Europe, She loves (Jan Gassmann):Tέσσερα ζευγάρια προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μέσα στις δύσκολες συνθήκες τις εποχής. Μία σπονδυλωτή, περιπλεγμένη παραβολή για μία ήπειρο και τις γυναίκες της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου