Addthis

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

12 Monkeys

 


Μια σειρά που συστήνω ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε, ειδικά τώρα την περίοδο των lockdown είναι η 
επιστημονική σειρά 12 Monkeys (παραγωγής Syfy). Bασίζει εν μέρει το storyline της στην ταινία "Οι δώδεκα πίθηκοι" του Terry Gilliam του 1995 με πρωταγωνιστές, τους Bruce Willis και Brad Pitt. Παρά τα κοινά στοιχεία με την ταινία παρουσιάζει τα γεγονότα με διαφορετικό τρόπο και από διαφορετική οπτική γωνία. Ο ρόλος του Jeffrey Goines (Brad Pitt) γίνεται γυναικείος και αντικαθίσταται από την Jennifer Goines. Μία μαθηματική ιδιοφυία, η οποία βρίσκεται σε ψυχιατρείο μέσα στο οποίο θα γνωρίσει τον James Cole, ακούγοντας διάφορες φωνές στο κεφάλι της. Την Jennifer ενσαρκώνει η Emily Hampsphire, μια από τις πιο δυνατές αποκαλύψεις της σειράς. Οι ερμηνείες των ηθοποιών (Aaron Standford, Amanda Schull, Kirk Acevedo) είναι καλές. Σε καμία περίπτωση δεν πιάνουν τις εξαιρετικές ερμηνείες των Bruce Willis και Brad Pitt, αλλά με το σασπένς να βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη ο θεατής δένεται ολοένα και περισσότερο όσο προχωράει η πλοκή κι ιδιαιτέρως με την απόδοση των χαρακτήρων.

 Βρισκόμαστε στο μέλλον, στο έτος 2043, όπου ο βασικός πρωταγωνιστής είναι ο James Cole, όπου έχει στρατολογηθεί από μια ομάδα επιστημόνων, με αρχηγό την Katarina Jones,για να ταξιδέψει πίσω στο 2015 με σκοπό να σταματήσει την δημιουργία και εξάπλωση του ιού, ο οποίος έχει σκοτώσει 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Στο έτος 2015, ο Cole θα έχει την βοήθεια της  γιατρού Kassandra Raily, η οποία στο δικό της χρονολόγιο είχε αφήσει ένα ηχητικό μήνυμα που απευθύνονταν στον James Cole. 

Το θετικό στοιχείο της σειράς  είναι ότι δεν εστιάζει αποκλειστικά στα γεγονότα που συνέβησαν μετά την εξάπλωση του ιού, αλλά μπερδεύει την ιστορία, με τα ταξίδια από το μέλλον στο παρόν και από το παρόν στο μέλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου