Addthis

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

Σάντρα Μπούλοκ: Μία αληθινή κυρία του σινεμά

 


Σαν σήμερα γεννήθηκε η σπουδαία ηθοποιός που πρωταγωνιστεί στο Bullet Train που έρχεται σύντομα στις αίθουσες

 Ποια είναι

 Γεννήθηκε στη Βιρτζίνια. Αμερικανός ο πατέρας της και Γερμανίδα η μητέρα. Ανοιχτοί ορίζοντες και πειθαρχία φώτισαν τη διαδρομή της από τα πρώτα της βήματα. Τα μαθήματα υποκριτικής τα έκανε στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λος Άντζελες ακολουθώντας τα όνειρά της. Η καριέρα της γνώρισε γρήγορα άνοδο και δεν άργησε να γίνει μία από τις πλουσιότερες πρωταγωνίστριες της έβδομης Τέχνης. Σεμνή και ταπεινή αποφεύγει τις ακρότητες και αναζητεί την πραγματική ομορφιά σε βάθος. Έχει επιδείξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο που δηλώνει τις ευαισθησίες της και την αίσθηση του μέτρου, καθώς μία ηθοποιός του διαμετρήματός της θα μπορούσε εύκολα να οδηγηθεί στην απληστία. 

 Οι μεγάλες της επιτυχίες 

  Καθ΄όλη τη διάρκεια της πλούσιας καριέρας της διατηρεί το αρχοντικό στυλ και δεν κάνει "εκπτώσεις" στα πιστεύω της. Για παράδειγμα είναι κατηγορηματικά αρνητική όσον αφορά τη συμμετοχή σε σκηνές που έχουν σεξουαλικό αντικείμενο. Το άστρο της ανέτειλε νωρίς κι ήδη το 1995 με τα "Net" και "While You Were Sleeping" χτίζει το όνομά της και καθιερώνεται στο παγκόσμιο στερέωμα. Η ερμηνεία της στο "Crash" (2004) του Πωλ Χάγκις αποτελεί μία από τις κορυφαίες ερμηνείες για τους κριτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

 Το 2009 κερδίζει το OSCAR α΄γυναικείου ρόλου και την αντίστοιχη Χρυσή Σφαίρα ("Τhe Blind Side") και το 2013 με το "Gravity" του Αλφόνσο Κουαρόν απογειώνεται. Ρόλος σταθμός σε μία τεράστια επιτυχία για το box office. Μαζί με τον Τζορτζ Κλούνεϊ δημιούργησαν ένα εκρηκτικό δίδυμο με τις συνολικές εισπράξεις να ξεπερνούν τα 700.000.000 ευρώ.

 


Trivia με ενδιαφέρον

 Στην πλατφόρμα Netflix φιλοξενούνται η "Ασυγχώρητη" και το "Bird Box" στα οποία πρωταγωνιστεί και έχουν τεράστια δημοτικότητα. Βρίσκονται χαρακτηριστικά στο top-10 όλων των εποχών.

 Επιλέχθηκε δύο φορές (1996,1999) στην κορυφαία πενηντάδα των ομορφότερων ανθρώπων του κόσμου του περιοδικού "People".

 Μετανιώνει μονάχα για μία ερμηνεία της. Αυτή στο σίκουελ του Speed (Speed 2: Kρουζιέρα με τον κίνδυνο).

 H μητέρα ήταν τραγουδίστρια στην Όπερα

 Δε θα πρωταγωνιστούσε ποτέ σε μιούζικαλ, καθώς το συγκεκριμένο είδος δεν την εμπνέει

 

 The Lost City και Βullet Train

 Πρόσφατα την είδαμε στο "Lost City" των Άνταμ κι Άαρον Νι βασισμένο στο βιβλίο του Σεθ Γκόρντον. Το έργο προβλήθηκε τον Μάρτιο στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μία συγγραφέας πέφτει θύμα απαγωγής από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο. Τι θα συμβεί και πού θα καταλήξει αυτή η ιστορία;

 Σε λίγες ημέρες εμφανίζεται στο πλευρό του Μπραντ Πιτ στη νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιτς (σκηνοθέτη του Deadpool) με τίτλο "Bullet Train". Μία περιπέτεια με διαδοχικές ανατροπές που αγγίζει τα όρια του θρίλερ και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους σινεφίλ τη πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. 

 Η συνέχεια

 Όπως δήλωσε η ίδια στο Hollywood Reporter ήρθε η στιγμή για ένα διάλειμμα μετά από τριάντα χρόνια παρουσίας σε κορυφαίο επίπεδο. Το burnout έχει έρθει ως φυσικά επακόλουθο και θεωρεί πως ήρθε η ώρα να αφιερώσει λίγο παραπάνω χρόνο στα δύο της παιδιά (Λούις και Λέιλα). Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μακρά απουσία και επιστροφή της τουλάχιστον μετά από μία πενταετία. Κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει κάτι σχετικά με το μέλλον. Ας μείνουμε επομένως σε αυτά που έχει χαρίσει μέχρι σήμερα κι ας της ευχηθούμε ολόψυχα χρόνια πολλά..

 Περισσότερα για το "Bullet Train" θα διαβάσετε στο έντυπο FAQmag και το olafaq.gr μόλις κυκλοφορήσει επισήμως στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου